Καλαμαριά – Εκδήλωση: «Δημιουργώντας ασφαλείς πόλεις για την καρδιά»

Χανιά: Προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση του χώρου της Ανατολικής Τάφρου και των Ενετικών Οχυρώσεων της παλιάς πόλης
23 Σεπτεμβρίου 2021
Δήμος Διονύσου: Ξεκινάει στις 4/10 το Φοιτητικό Λεωφορείο
23 Σεπτεμβρίου 2021
Show all

Καλαμαριά – Εκδήλωση: «Δημιουργώντας ασφαλείς πόλεις για την καρδιά»

Τριάντα επτά απινιδωτές σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία της Καλαμαριάς, έχει τοποθετήσει ο Δήμος, φροντίζοντας για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών του, δείχνοντας ετοιμότητα στην αντιμετώπιση καρδιακών ανακοπών, όπως ενημερώνει.

Υπενθυμίζει δε ότι, η Καλαμαριά είναι η μοναδική ελληνική πόλη που συμμετέχει στο έργο HEART SAFE CITIES, μία πρωτοβουλία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, που στόχο έχει την αποτελεσματικότερη έξω-νοσοκομειακή διαχείριση των θυμάτων καρδιακής ανακοπής, καθώς και περιστατικών που απαιτούν παροχή πρώτων βοηθειών, εντός του αστικού ιστού.

Για το λόγο αυτό το έργο επένδυσε σημαντικά στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση, οδηγώντας 1.432 πολίτες του Δήμου Καλαμαριάς στη λήψη της διεθνούς αναγνωρισμένης πιστοποίησης Βασικής Υποστήριξης Ζωής «Basic Life Support-BLS» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης. Παράλληλα με την πιστοποίηση 126 Εκπαιδευτών Βασικής Υποστήριξης Ζωής και την προμήθεια σύγχρονων εκπαιδευτικών απινιδωτών και προπλασμάτων από τον Δήμο Καλαμαριάς, επιδιώκεται η συνέχιση των εκπαιδεύσεων και μετά το τέλος του έργου.

Το έργο HEART SAFE CITIES και τα οφέλη του καθώς και καλές πρακτικές που στοχεύουν στη δημιουργία υγειών πόλεων θα παρουσιαστούν στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς με τίτλο «Δημιουργώντας ασφαλείς πόλεις για την καρδιά» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/9/2021 και ώρα 10:30. Η εκδήλωση για το κοινό θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Για δηλώσεις συμμετοχής ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

https://forms.gle/cF6SbVz5Mdgkoeu19

Το έργο «Heart Safe Cities» έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.231.160,94 ευρώ και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 15% από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών, στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg «Ελλάδα-Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» 2014-2020.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο www.heartsafecities.eu