Καλλιθέα: Από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, σε λειτουργία ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια, του Δήμου

Καλοκαιρινή «εκστρατεία» ανάγνωσης και δημιουργικότητας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά
17 Ιουνίου 2022
Αγία Παρασκευή: «Οι τέχνες ανταμώνουν στον κήπο της βίλας Ιόλα»
17 Ιουνίου 2022
Show all

Καλλιθέα: Από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, σε λειτουργία ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια, του Δήμου

Ο Δήμος Καλλιθέας, ξεκινά την λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εταιρεία ALZHEIMER Aθηνών, από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022.

Τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια, μπορούν να επισκέπτονται, άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, άτομα άνω των 65 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την Άνοια.

Στόχος των προγραμμάτων , είναι η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, αλλά και η υποστήριξη των ανθρώπων που πάσχουν από Άνοια, καθώς και των οικογενειών τους.

«Καθώς η Άνοια, με ποιο συχνή μορφή τη νόσο Αlzheimer, αποτελεί την σύγχρονη επιδημία του 21αιώνα, ξεκινάμε την λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια στην Καλλιθέα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εταιρεία ALZHEIMER Αθηνών, διασφαλίζοντας στους συμπολίτες μας, δωρεάν πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και φροντίδα, ποιότητα ζωής, αλλά και στήριξη στις οικογένειες των πασχόντων, με εξειδικευμένες υπηρεσίες. Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας» δήλωσε με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

Το κέντρο θα παρέχει:

YΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

– Ιατρείο Μνήμης

– Ομάδες πρόληψης της Άνοιας

– Δράσεις ευαισθητοποίησης και πρόληψης της Άνοιας για το ευρύ κοινό

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΟΙΑ

-Νοητική ενδυνάμωση

-Δημιουργική απασχόληση

– Συμβουλευτική και Εκπαίδευση των φροντιστών, για την ελάφρυνση του φορτίου των οικογενειών

-Διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες, οργανώσεις, επιχειρήσεις κλπ. στην κοινότητα

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας του Δήμου Καλλιθέας λειτουργεί στο Β΄ ΚΑΠΗ (Κέκροπος 37) – Δευτέρα 9.00 – 12.00. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2109532712-3