«Καμπανάκι» δημάρχων στον ΥΠΕΝ για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης τεσσάρων νησιών της Β. Δωδεκανήσου

Ανακοινώθηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι του δήμου Καλλιθέας
2 Σεπτεμβρίου 2021
Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου: “Έχουμε πετύχει πολλά και μπορούμε ακόμα περισσότερα”
2 Σεπτεμβρίου 2021
Show all

«Καμπανάκι» δημάρχων στον ΥΠΕΝ για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης τεσσάρων νησιών της Β. Δωδεκανήσου

Το τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα στην ομαλή ηλεκτροδότηση τεσσάρων νησιών της Βόρειας Δωδεκανήσου έθεσαν χθες στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι δήμαρχοι οι δήμαρχοι: Κω Θεοδόσης Νικηταράς, Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, Λέρου Μιχάλης Κόλλιας και Λειψών Φώτης Μάγγος.

Το πρόβλημα της ομαλής ηλεκτροδότησης των νησιών συνίσταται στο γεγονός ότι υπάρχουν αλλεπάλληλες βλάβες σε μηχανές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα εργοστάσια της ΔΕΗ που λειτουργούν σε Κω και Κάλυμνο.

Οι δήμαρχοι υπογράμμισαν στον υπουργό ότι η έλλειψη εφεδρικών μηχανών, ικανών να καλύψουν άμεσα τις ανάγκες ηλεκτροδότησης, από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, είχε ως αποτέλεσμα να υποβληθούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των νησιών σε πρωτοφανή ταλαιπωρία, να υποστούν οι επιχειρήσεις τεράστια οικονομική ζημιά, πλήττοντας ταυτόχρονα την τουριστική εικόνα του..

Οι δήμαρχοι Λέρου και Λειψών πρότειναν μεταξύ των άλλων, την αλλαγή του επίγειου δικτύου σε ότι αφορά στην όδευση στο νησί της Καλύμνου, που ρευματοδοτεί Λέρο και Λειψούς.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκας, δεν δεσμεύτηκε για κάποια συγκεκριμένη πρόνοια για άμεση λύση και ομαλοποίηση της ηλεκτροδότησης και μάλιστα ενόσω διαρκεί η τουριστική περίοδος. Δεσμεύθηκε ωστόσο ότι εντός δύο μηνών θα κατατεθεί από τις εμπλεκόμενες αρχές, κυρίως από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), επιχειρησιακό σχέδιο μόνιμης επίλυσης του προβλήματος.