Κανονικά καταβάλλεται η μισθοδοσία σε συμβασιούχους φορέων Γενικής Κυβέρνησης

ΥΠΕΣ: Το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών δεν δικαιούνται άδεια λόγω Πάσχα
15 Απριλίου 2020
Υποχρεωτική ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων μεταξύ ΥΠΕΣ, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και ΟΤΑ μέσω του ΣΗΔΕ «ΙΡΙΔΑ»
15 Απριλίου 2020
Show all

Κανονικά καταβάλλεται η μισθοδοσία σε συμβασιούχους φορέων Γενικής Κυβέρνησης

Κανονικά και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις θα καταβάλλονται οι πάσης φύσεως αποδοχές και τυχόν πρόσθετες αμοιβές των απασχολουμένων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) ή με σύμβαση μίσθωσης έργου, σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

Αυτό προβλέπει το 30ο Άρθρο της νέας ΠΝΠ, αναφορικά με τις αποδοχές και αμοιβές υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Ειδικότερα η ρύθμιση αφορά όσους απασχολούνται σε έργα που υλοποιούνται με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας και χρηματοδοτούνται από εθνικούς και ενωσιακούς πόρους και η προκαλούμενη δαπάνη της μισθοδοσίας τους συνεχίζει να βαρύνει τις πιστώσεις των αντίστοιχων έργων.

Τα πρόσωπα τα οποία είτε λαμβάνουν ειδική άδεια απουσίας, είτε λαμβάνουν αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού, είτε εργάζονται εκ περιτροπής, είτε απασχολούνται σε υπηρεσίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία τελούν υπό προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Άρθρο τριακοστό έβδομο

Αποδοχές και αμοιβές υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

  1. Για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέ-τρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι πάσης φύσεως αποδοχές και τυχόν πρόσθετες αμοιβές των απασχολουμένων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμέ-νου Χρόνου (ΙΔΟΧ) ή με σύμβαση μίσθωσης έργου, σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, καταβάλλονται κανονικά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  2. Στις περιπτώσεις απασχόλησης προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) ή με σύμβαση μίσθωσης έργου σε έργα που υλοποιούνται με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας και χρηματοδοτούνται από εθνικούς και ενωσιακούς πόρους, η προκαλούμενη δαπάνη της μισθοδοσίας τους συνεχίζει να βαρύνει τις πιστώσεις των αντίστοιχων έργων.
  3. Οι ρυθμίσεις των παρ. 1 και 2 καταλαμβάνουν και πρόσωπα τα οποία:

α) Λαμβάνουν ειδική άδεια απουσίας, σύμφωνα με το εικοστό πέμπτο άρθρο της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α ́ 64), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (Α ́ 76) ή

β) λαμβάνουν αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού σύμφωνα με την παρ. 3 του τριακοστού όγδοου άρθρου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α ́ 68), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α ́ 83) ή

γ) εργάζονται εκ περιτροπής σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 5 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α ́ 55), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α ́ 76) και τροποποιήθηκε με την παρ. 8 του εικοστού τέταρτου άρθρου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ή

δ) απασχολούνται σε υπηρεσίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία τελούν υπό προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.