Καστοριά: Ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση του εσωτερικού παραλίμνιου με 2,2 ευρώ

Στον Δήμο Βέροιας, δημιουργείται ο πρώτος ολοκληρωμένος χώρος άσκησης και αναψυχής για ΑμεΑ
18 Ιουλίου 2022
Ενεργειακές Κοινότητες στο Δήμο Διονύσου – Πρώτη διερευνητική συνάντηση
18 Ιουλίου 2022
Show all

Καστοριά: Ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση του εσωτερικού παραλίμνιου με 2,2 ευρώ

Πρώτη στην αξιολόγηση κρίθηκε η πρόταση του Δήμου Καστοριάς για το έργο «Αναβάθμιση- Εξωραϊσμός του εσωτερικού παραλίμνιου δρόμου, μεταξύ περιοχής «Πετσιά» και Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς», η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης: «Έργα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών προορισμών εντός των περιοχών της Ο.Χ.Ε. για την Αξιοποίηση των Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας», για να ακολουθήσει η ένταξή της στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

Η απόφαση ένταξης του έργου, προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, παρουσία του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη και της Αντιπεριφερειάρχη, Δέσποινας Κοζατσάνη, στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς.

Όπως τονίζει σχετικά ο Δήμος Καστοριάς, πρόκειται για μία μεγάλη και ουσιαστική παρέμβαση, η οποία θα αλλάξει και θα βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της πόλης, σε ένα τμήμα της το οποίο αποτελεί τη «βιτρίνα» της Καστοριάς, προκειμένου να γίνει λειτουργικό και ελκυστικό για τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες.

Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση, αντικατάσταση αστικού εξοπλισμού και φωτιστικών, κατασκευή τοιχίου στην πλευρά της λίμνης και εργασίες προστασίας οδοστρώματος, έτσι ώστε και αυτή η γωνιά της πόλης μας να πάρει τη μορφή που της αξίζει.

Στην ίδια συνάντηση, υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Καστοριάς προγραμματική σύμβαση ύψους 11.500 ευρώ για την προμήθεια ναυταθλητικού εξοπλισμού, για χρήση όλων των συλλόγων ναυταθλητισμού του Δήμου Καστοριάς.