Κατά της εγκατάστασης διοδίων οι νυν και οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου

Δήμος Βύρωνα: Υπογραφή έξι συμβάσεων με το ΤΠκΔ για έργα ανάπλασης, smart city και προσεισμικό έλεγχο κτιρίων
25 Οκτωβρίου 2023
Νέο τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Δελφών
25 Οκτωβρίου 2023
Show all

Κατά της εγκατάστασης διοδίων οι νυν και οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου

Κατά της εγκατάστασης διοδίων οι νυν και οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου

Αδιαπραγμάτευτη παραμένει η θέση των δήμων Κηφισιάς και Διονύσου κατά της εγκατάστασης διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.

Η θέση αυτή επαναβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε η Διαδημοτική Διαπαραταξιακή Επιτροπή των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου «Δημήτρης Κυριαζόπουλος», στην οποία συμμετείχαν οι νυν δήμαρχοι Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης και οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Βασίλης Ξυπολυτάς και Κατερίνα Μαϊχόσογλου αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση οι τέσσερεις δήμαρχοι, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά την κατηγορηματική τους αντίθεση στην εγκατάσταση διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.

Αναφορικά με την πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών να δρομολογήσει εργασίες στη γέφυρα Βαρυμπόμπης, συμφωνήθηκε να ζητηθούν περισσότερα στοιχεία από την ηγεσία του υπουργείου, τα οποία θα πρέπει να αποσταλούν εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίζοντα. Στη συνέχεια, αφού εκτιμηθούν τα στοιχεία, θα προγραμματιστεί η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, προκειμένου να αποφασιστούν οι ενέργειες και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Διονύσου ο κ. Καλαφατέλης κατέστησε σαφές στην τοποθέτησή του ότι οι Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς επί 17 ολόκληρα χρόνια (από το 2006 που προέκυψε το θέμα) αγωνίζονται με επιτυχία κατά των διοδίων, κάτι που θα πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον με ευθύνη των νέων δημοτικών αρχών. Ο κ. Καλαφατέλης υπογράμμισε ακόμη ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η συζήτηση για διόδια οποιασδήποτε μορφής, αναλογικά ή ψηφιακά, εφόσον δεν ολοκληρωθούν πρώτα τα συνοδά έργα που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης (έργα ευθυγράμμισης των παραδρόμωνς κ.λπ.) καθώς και η επέκταση του ΗΣΑΠ στο δήμο Διονύσου, σύμφωνα με προκαταρκτική μελέτη του ΟΑΣΑ από το 2006, η οποία προέβλεπε, μεταξύ άλλων, νέες στάσεις ηλεκτρικού σιδηροδρόμου σε Καστρί, “Νάρκισσο”, Δροσιά, Άνοιξη και Άγιο Στέφανο.