Καταγγελία δημάρχου: Παραδουλεύτρες της κυβέρνησης η ΚΕΔΕ και ο Παπαστεργίου

Αλεξάνδρεια: Σύμβαση για την ολοκλήρωση αποκατάστασης του ΧΑΔΑ
27 Ιανουαρίου 2022
«Το γαϊτανάκι, ότι για όλα φταίει ο Πατούλης πρέπει να τελειώνει»
27 Ιανουαρίου 2022
Show all

Καταγγελία δημάρχου: Παραδουλεύτρες της κυβέρνησης η ΚΕΔΕ και ο Παπαστεργίου

Στην σοβαρότατη καταγγελία ότι η ΚΕΔΕ και ο πρόεδρος της Δ. Παπαστεργίου λειτουργούν ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης και όχι των δήμων, προχωράει ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης. Αιτία, η στάση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και του προέδρου της στο θέμα του κλεισίματος των σχολείων, δηλαδή των αρμοδιοτήτων που, μάλιστα, βρίσκεται πάλι στην επικαιρότητα λόγω της ανυπαρξίας του κράτους στην κακοκαιρία “Ελπίδα, καθώς όχι μόνο δεν στήριξαν σχετικές αποφάσεις του ίδιου και του δημάρχου Σπετσών αλλά και έβγαλαν σχετικό Δελτίο Τύπου για να υποστηρίξει τις θέσεις του υπουργείου Παιδείας!!!

«Η Κ.Ε.Δ.Ε. αντί να στηρίξει τον Δήμαρχο και να υπενθυμίσει την αρμοδιότητα του ά.94 του Καλλικράτη, η οποία μας δίνει δικαίωμα να κλείνουμε τα Σχολεία λόγω έκτακτων συνθηκών (σ.σ. την περασμένη Κυριακή η Π. Αττικής πήρε απόφαση να κλείσουν τα σχολεία και για λόγους εφαρμογής πρωτοκόλλων κορωνοϊού, απόφαση που αποδείχθηκε σωτήρια στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας) , αποφάσισε να υπενθυμίσει στα καλά καθούμενα μόνο την αρμοδιότητα που βολεύει το Υπουργείο, η οποία ουδόλως καταργεί την αρμοδιότητα του ά.94, αποδεικνύοντας βέβαια με αυτό τον τρόπο ότι είναι σε ανοικτή γραμμή με τα Υπουργεία και σε κλειστή γραμμή με τους Δημάρχους. Και αντί να καταγγείλει η Κ.Ε.Δ.Ε. για θεσμική εκτροπή το Υπ. Παιδείας που παρανομεί κατ’ εξακολούθηση διατηρώντας ανοιχτά Σχολεία των οποίων οι Δήμαρχοι έχουν διακόψει νομίμως την λειτουργία, κάνει ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για απαράδεκτες πρακτικές τις οποίες δεν έχω δει ξανά από την Κ.Ε.Δ.Ε. στα 12 χρόνια που ασχολούμαι με την Τ.Α.», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.

Παραδουλεύτρες της κυβέρνησης
Και προσθέτει: «Όπως ανέφερα και προσωπικά στον Πρόεδρο κ. Δ. Παπαστεργίου στις 10.1.2022, όταν εκείνος απέρριψε αίτημά μου για στήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε. στον Δήμο μου για το εν λόγω θέμα, ρόλος της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι να εκπροσωπεί τους Δήμους έναντι της Κυβέρνησης και όχι να εκπροσωπεί την Κυβέρνηση έναντι των Δήμων (και δη κάνοντας επιλεκτική υπόμνηση διατάξεων). Και ρόλος του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. είναι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα όλων των Δήμων και όχι μόνο των δικών τους Δήμων».

Μάλιστα, ο δήμαρχος Πόρου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «δυστυχώς η Κ.Ε.Δ.Ε., αντί να απαιτεί να μας μεταβιβαστούν ρητά σχετικές αρμοδιότητες, αποδέχεται αδιαμαρτύρητα τον ρόλο της παραδουλεύτρας που επιφυλάσσει η Πολιτεία στους Δήμους στα εν λόγω θέματα».

Και ζητά να συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ σήμερα την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο δήμαρχος Πόρου όσο και ο συνάδελφός των Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης, προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες σε κλείσιμο των σχολείων λόγω έλλειψης self και rapid test, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας διέταξε να ανοίξουν!