Καταγραφή κατοικιών που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες στην πόλη της Καρδίτσας

«Συναυλία για τον συνάνθρωπο» στην Κατερίνη για τη στήριξη των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
12 Σεπτεμβρίου 2023
Αίγιο: Ημερίδα Ψηφιακής Εκπαίδευσης «Εργαλεία Πρόληψης για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
12 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

Καταγραφή κατοικιών που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες στην πόλη της Καρδίτσας

Σπίτια και γεωργικά μηχανήματα βυθισμένα στο νερό στον Κοσκινά Καρδίτσας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, το Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2023. Οι μέχρι στιγμής απεγκλωβισμένοι πολίτες, από προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία ανέρχονται στους 1.602. Εξ αυτών, απεγκλωβίστηκαν 319 από προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, 39 από προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, 58 από προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ενώ 1186 πολίτες απεγκλωβίστηκαν από προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Καταγραφή κατοικιών που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες στην πόλη της Καρδίτσας

Για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών στην πόλη της Καρδίτσας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, προκειμένου να αποζημιωθούν, ενημερώνει ο Δήμος.

Όπως επισημαίνει σχετικά, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να τηλεφωνούν από τις 7 το πρωί μέχρι στις 10 το βράδυ στα παρακάτω τηλέφωνα 2441350041 ή 2441350008 ή να προσέρχονται στο νέο Δημαρχείο (ισόγειο γραφείο 9) και να δηλώνουν τα εξής στοιχεία: ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΓΕΝΤΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ, ΑΦΜ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΧΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ (Κατοικία, αποθηκευτικός χώρος, κλπ) και ΠΕΡΙΟΧΗ.

Μετά τη δήλωση θα ακολουθήσουν οι έλεγχοι από τις Επιτροπές Καταγραφής Ζημιών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής.

Η διαδικασία αυτή αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους πληγέντες στην πόλη της Καρδίτσας. Για τους κατοίκους των κοινοτήτων που επλήγησαν, οι κάτοικοι θα πρέπει να το δηλώνουν στον πρόεδρο.