Καταρρέουν οι βασικές υποδομές του Δήμου Καλλιθέας

Ο Κυρίζογλου, ο Λιβάνιος, ο Μπακογιάννης και … τα ψάρια που είναι στο γυαλό
7 Ιουλίου 2023
ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ: Κανένα εμβληματικό έργο στην Ήπειρο από το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών
9 Ιουλίου 2023
Show all

Καταρρέουν οι βασικές υποδομές του Δήμου Καλλιθέας

Καταρρέουν οι βασικές υποδομές του Δήμου Καλλιθέας

  • Στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συσσωρεύονται περισσότερα από 400 αιτήματα Διευθυντών σχολειών για συντήρηση των κτιρίων!

Γράφει η Εύα Μεταλίδη*

Δυστυχώς, ο απερχόμενος Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, κατά τις δύο θητείες του στον Δήμο, όχι μόνο δεν κατάφερε να λύσει κάποια από τα προβλήματα της πόλης και να μας πάει πιο μπροστά… αλλά, αντίθετα, έχει αφήσει να ρημάξουν οι βασικές υποδομές της Καλλιθέας σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι επικίνδυνες για τα παιδιά μας, τους εργαζόμενους, τα ίδια τα στελέχη της διοίκησης.

Αυτό το συμπέρασμα επιβεβαιώνεται από σειρά αλλεπάλληλων τραγικών γεγονότων και έρχεται -μαζί με άλλα, πολλά…- να αναδείξει πόσο αναγκαία είναι η αλλαγή διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας στις εκλογές του Οκτωβρίου. Ο Κώστας Ασκούνης, ως επόμενος Δήμαρχος, πέρα από το όραμά του για το μέλλον της πόλης, θα χρειαστεί να καταστρώσει και ένα άμεσο σχέδιο για την επαναφορά των βασικών υποδομών της πόλης στην κανονικότητα.

Η πλήρης εγκατάλειψη των κτιρίων του Δήμου αναδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο όταν, εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας της διοίκησης, έχασε την ζωή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Λάζαρος Λασκαρίδης, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την πόλη. Ο άτυχος Λάζαρος έκανε το λάθος να «εμπιστευθεί» την κουπαστή του μπαλκονιού στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και βρέθηκε στο κενό…

Πριν καν ξεκαθαρίσουν πλήρως οι συγκεκριμένες ευθύνες της δημοτικής αρχής για το συμβάν, ήρθε μια σειρά από γεγονότα και αποκαλύψεις να δείξουν ότι και όλοι οι υπόλοιποι, που ζούμε και δρούμε σε κτίρια τα οποία οφείλει να συντηρεί ο Δήμος Καλλιθέας… απλά είμαστε πιο «τυχεροί»!..

Ανάμεσα στα πιο τρανταχτά παραδείγματα…

  • …η σιδεριά που κατέρρευσε από την οροφή της αίθουσας ενόργανης γυμναστικής σε ώρα προπόνησης των παιδιών,
  • …ο σοβάς μήκους περίπου 1,5 μέτρου που ξεκόλλησε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και έπεσε στο πεζοδρόμιο από ύψος 8 μέτρων,
  • …η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οροφή του Δημοτικού Θεάτρου Καλλιθέας, που -όπως αποκαλύφθηκε- έχει αφεθεί έρμαιο σε διαρρηκτές να «πλιατσικολογούν» ανενόχλητοι.

Ως επιστέγασμα των προαναφερθέντων ήρθε και η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας που, όπως τονίζουν, για πολλοστή φορά ζητούν να γίνει άμεσα έλεγχος καταλληλότητας σε όλα τα σχολεία της Καλλιθέας πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Έχουν λόγους να πιστεύουν πως τα παιδιά μας δεν είναι ασφαλή να φοιτούν σε αυτά και τρέμουν στην πιθανότητα ενός σεισμού σε ώρα μαθήματος…

Σοκαριστική ήταν άλλωστε και η ομολογία του αρμόδιου Αντιδημάρχου, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εκκρεμούν περισσότερα από 400 αιτήματα Διευθυντών σχολείων για συντήρηση των κτιρίων τους!

Όλα τα προαναφερθέντα αποδεικνύουν ότι η Καλλιθέα, μέσα στα εννέα χρόνια της διοίκησης Κάρναβου, έχει γυρίσει δεκαετίες πίσω. Ακόμη και στα βασικά…

Η νέα διοίκηση του έμπειρου Δημάρχου, Κώστα Ασκούνη, είναι αναγκαία, πρώτα από όλα για να επαναφέρει την πόλη σε μια κανονικότητα. Να δημιουργηθούν και πάλι οι συνθήκες ώστε κάτοικοι και επισκέπτες να αισθανθούν ασφάλεια να ζουν, να κινούνται και να εργάζονται στην Καλλιθέα.

Ταυτόχρονα, θα ξεδιπλωθεί και το οραματικό σχέδιο της παράταξης μας ώστε η Καλλιθέα μας να γίνει η σύγχρονη πόλη του 21ου αιώνα που θα εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες μας και θα κάνει τη ζωή μας σε αυτή άνετη και ευχάριστη!

(*)   Η Εύα Μεταλίδη είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Καλλιθέας με το συνδυασμό του Κώστα Ασκούνη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια – Δικαστική Πραγματογνώμων.