Κατερίνη: Μείωση 20% στα δημοτικά τέλη για το 2021

Εγκύκλιος για μεταφορά προσωπικού από υπηρεσίες σε αναστολή σε άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ
10 Νοεμβρίου 2020
Η Παλλήνη της επόμενης 20ετίας
10 Νοεμβρίου 2020
Show all

Κατερίνη: Μείωση 20% στα δημοτικά τέλη για το 2021

Σημαντικές μειώσεις στις βασικές κατηγορίες Δημοτικών Τελών, ενέκρινε χθες το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασής του.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τη μείωση των Ανταποδοτικών Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού κατά 20%, των τελών άρδευσης κατά 10% και του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους χρήσης Λαϊκών αγορών κατά 5%.

«Απόφαση αυτής της διοίκησης αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή και με δεδομένο το 2ο lock down είναι και πάλι η στήριξη της κοινωνίας, του κάθε πολίτη. Γι’ αυτό προχωράμε σε μείωση δημοτικών τελών» σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, το οποίο εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μορφακίδης.

Ο κος Κουκοδήμος έκανε λόγο για υπεύθυνη στάση και σοβαρότητα που απαιτούν οι στιγμές, ενώ προέτρεψε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στην κρίσιμη αυτή συγκυρία «[…] να βρεθούμε όλοι στο πλευρό των συνδημοτών μας, γιατί τα δύσκολα και τα σκληρά είναι μπροστά μας, κι όταν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα θα πρέπει να κλείσουμε πολλές πληγές που θα έχουν ανοίξει», ενώ κατέληξε επισημαίνοντας «Είμαι αποφασισμένος, να διοικώ ένα Δήμο δυνατό, όμως για να συμβεί αυτό θέλω δυνατούς δημότες».

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος προχώρησε σε μία συνοπτική και ρεαλιστική όπως τη χαρακτήρισε περιγραφή των νέων δεδομένων σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, που δημιούργησε ο κορωνοιός επισημαίνοντας: «[…]πήραμε ένα δάνειο για να ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό που ως προ-απαιτούμενο είχε την αύξηση των δημοτικών τελών, συγχρόνως με την περιστολή δαπανών. Όλα αυτά ανατράπηκαν όπως και η ζωή όλων μας. Υπενθυμίζω ότι από το Μάρτιο έως σήμερα ειδικότερα στο διάστημα του 1ου lockdown ο Δήμος Κατερίνης διέθεσε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό στην προσπάθειά μας να διαχειριστούμε την κρίση. Την ίδια στιγμή με αποφάσεις που πήραμε, ρυθμίσεις και πληρωμές στο Δήμο, πάγωσαν».

Ο κος Κουκοδήμος εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς την πολιτεία, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς που όπως είπε «στάθηκαν στο πλευρό μας, ενισχύοντας τους Δήμους οικονομικά κι απ’ ό,τι ανέφερε ο Υπουργός στη συνεδριακή συνάντηση της ΚΕΔΕ, θα το ξανακάνει, δυστυχώς όμως οι ανάγκες που προκύπτουν μας προσπερνάνε, κι εμάς και την κυβέρνηση». Και αυτό γιατί όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος: «Το κόστος των συνεχών απολυμάνσεων σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες κάθε φορά που εντοπίζεται κρούσμα, είναι δυσανάλογο με τη βοήθεια που παίρνουμε από την πολιτεία. Η διανομή τροφίμων, η βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες, έχει πολλές δυσκολίες στη διαχείριση, γιατί όλο και περισσότεροι δημότες πλέον αρχίζουν να έχουν προβλήματα και οι υπηρεσίες μας κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και πολλές φορές δεν προλαβαίνουν να τους βοηθήσουμε».

Τέλος ο κος Κουκοδήμος υπεραμύνθηκε των επιλογών της διοίκησης, καθώς όπως είπε «προτεραιότητα ήταν και είναι να υποστηρίξουμε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη, να μειώσουμε στο μέτρο του δυνατού επιβαρύνσεις σε επαγγελματίες, ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να διαχειριστούμε τη μείωση είσπραξης εσόδων».