ΚΕΔΕ: Επιβεβλημένη η παράταση των συμβάσεων covid -19

Καταργείται το υπέρ των δήμων τέλος φυσικού αερίου και η συμμετοχή τους στα ΔΣ των εταιρειών διανομής αερίου
10 Δεκεμβρίου 2021
Ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων
10 Δεκεμβρίου 2021
Show all

ΚΕΔΕ: Επιβεβλημένη η παράταση των συμβάσεων covid -19

????????????????????????????????????

ΚΕΔΕ: Επιβεβλημένη η παράταση των συμβάσεων covid -19

Tο αίτημα για παράταση των συμβάσεων covid επαναφέρει η ΚΕΔΕ προς την κυβέρνηση. Με χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ζητά να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στους δήμους με το ειδικό νομικό πλαίσιο της πανδημίας, έως και έξι μήνες.

Η παραμονή των εργαζομένων είναι επιτακτικότατη ανάγκη καθώς καλύπτουν τεράστιες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας.

Επιβεβλημένη θεωρείται και η παραμονή των ίδιων συμβασιούχων, αφού ήδη γνωρίζουν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί, ενώ σε μικρούς δήμους ή νησιά, θα είναι δύσκολη η εξεύρεση συγκεκριμένων ειδικοτήτων αν χρειαστεί να προσληφθεί νέο προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, όταν έδωσε την προηγούμενη παράταση μέχρι 31/12, είχε διευκρινίσει αυτή ήταν η τελευταία παράταση και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ανανέωση αυτών των συμβάσεων.

Ωστόσο η πανδημία είναι εδώ, καθημερινά καταγράφονται ρεκόρ κρουσμάτων και ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί στις 31 Δεκεμβρίου.

Συνεπώς το αίτημα των δημάρχων και η ίδια η πραγματικότητα υπαγορεύουν άλλη αντιμετώπιση εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών.