ΚΕΔΕ και πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας σε κοινό πρόγραμμα συνεργασίας

Σε αναστολή η ταμειακή βεβαίωση νέων οφειλών από τον Δήμο Ηρακλείου
10 Απριλίου 2020
Μετά το Πάσχα οι αιτήσεις για την Κοινωφελή Εργασία – 36.500 προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες
13 Απριλίου 2020
Show all

ΚΕΔΕ και πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας σε κοινό πρόγραμμα συνεργασίας

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μέσω της πανελλαδικής της εμβέλειας, προχωρούν σε κοινό πρόγραμμα συνεργασίας με στόχο τη στήριξη των Δήμων της χώρας επιδιώκοντας μέσα από συντονισμένες δράσεις και με γνώμονα την εθνική ομοψυχία να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ μέσω της Κ.Ε.Δ.Ε., με αξίες όπως η αλληλεγγύη μεταξύ ανθρώπων και οργανισμών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της ιδιάζουσας κατάστασης στην οποία έχει επέλθει η χώρα, σε πρώτο χρόνο ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Δήμου Αθηναίων στον οποίο εντοπίζονται τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19. Οι εταιρίες-Μέλη της Πρωτοβουλίας, ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε – ΖΑΓΟΡΙ, Λουξ, Οικογένεια Στεργίου, ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά στο αίτημα για παροχή στήριξης στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν οι διεπιστημονικές ομάδες του Δήμου που καθημερινά βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας (streetwork) και καταγράφουν τους άστεγους που διαβιούν στην πόλη καθώς και τις ανάγκες τους ενώ τους ενημερώνουν για τις δομές και τα προγράμματα υποδοχής. Ταυτόχρονα, με υψηλό αίσθημα σεβασμού προς το συνάνθρωπο, η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι πρόθυμη και προετοιμασμένη να συμβάλλει σε όποιες ανάγκες προκύπτουν συνεχώς στο Δήμο καθώς και στο Γηροκομείο Αθηνών.

Παράλληλα, μέσω της χαρτογράφησης των αναγκών όλων των Δήμων της χώρας από την Κ.Ε.Δ.Ε., που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και ακούραστα στέκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας, θα πραγματοποιηθεί συνεισφορά των Μελών της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Ξάνθης, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη καραντίνα, αλλά και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Δήμου Τρικκαίων.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας, επισημαίνει ότι: «Το ιδεολογικό περιεχόμενο της Πρωτοβουλίας μας, αλλά και οι όποιες εφαρμογές του είναι η καλύτερη δυνατή απάντηση στις απαιτήσεις των συνθηκών. Η σταθερή αξία της Εγχώριας Παραγωγής παρατηρούμε όλοι τώρα, πόσο σημαντική είναι ως στυλοβάτης του Οικοδομήματος της χώρας μας. Μαζί, ενωμένοι, με ψυχραιμία, υπομονή και αλληλοϋποστήριξη θα τα καταφέρουμε».

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Δημήτρης Παπαστεργίου, τονίζει ότι: «Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, που διαθέτει δίκτυο επιχειρήσεων σε πολλούς Νομούς της χώρας, προστίθεται στη «Συμμαχία Ευθύνης κι Αλληλεγγύης» που έχει συστήσει η ΚΕΔΕ, με στόχο την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας μέσα από τις κοινωνικές δομές των Δήμων. Οι Δήμοι Αθήνας, Ξάνθης αλλά και Δήμοι από όλη τη χώρα θα λάβουν προσφορές σε είδη πρώτης ανάγκης από την Πρωτοβουλία με βάση την καταγραφή των αναγκών που γίνεται από την ΚΕΔΕ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πιστιόλα, πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, γιατί αναδεικνύεται πολύτιμος αρωγός της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».