Κεραμέως: Οι πολίτες θα βαθμολογούν το δημόσιο όπως στο… Trip Advisor!

Έρχονται 16.521 προσλήψεις στο Δημόσιο -Έμφαση στην Υγεία
19 Οκτωβρίου 2023
Κ. Γκώνιας: Αλλάζουμε Σελίδα με εκλεγέντα δήμαρχο Λεβαδέων για πρώτη φορά και από την 1η Κυριακή τον Δημήτρη Καραμάνη
19 Οκτωβρίου 2023
Show all

Κεραμέως: Οι πολίτες θα βαθμολογούν το δημόσιο όπως στο… Trip Advisor!

Στιγμιότυπο από την δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης, Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κεραμέως: Οι πολίτες θα βαθμολογούν το δημόσιο όπως στο… Trip Advisor!

Θαραλλέο βήμα στη Δημόσια Διοίκηση χαρακτήρισε μεσώ του ΣΚΑΪ η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως το νέο σύστημα επιλογής Διοικήσεων φορέων.
Όπως ανέφερε η κ. Κεραμεως, η κυβέρνηση επιλεγεί να θέσει την διαδικασία υπό τον ΑΣΕΠ, να βάλει επιπλέον φίλτρα και οριζόντια κριτήρια για να αναβαθμίσει φορείς, προκείμενου να παρέχει καλύτερη εξυπηρέτηση στον πολίτη.
Η υπουργός τόνισε ότι το νέο νομοσχέδιο θεσπίζει νέο πλαίσιο επιλογής Διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου και πλαίσιο διαρκούς αξιολόγησής τους.
Επεσήμανε ακόμη ότι μόλις ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία, η πρώτη προκήρυξη θα άφορα τις διοικήσεις 120 νοσοκομείων της χώρας.
Η κ. Κεραμεως δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα που βασίζεται στην πλατφόρμα Trip Advisor, όπου οι πολίτες θα λαμβάνουν ένα μήνυμα για να βαθμολογήσουν την εξυπηρέτηση σε μια υπηρεσία όπως για παράδειγμα σε ένα ΚΕΠ!
Στόχος όπως ανέφερε η κ. Κεραμεως είναι να δοθεί φωνή στους πολίτες και να ενισχυθούν οι δημόσιες υπηρεσίες.