ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ – Καπαρώνει από τώρα την προεδρεία της ΚΕΔΕ

Ο Ιερώνυμος “ευλόγησε” υποψήφια Δήμαρχο
27 Ιουνίου 2023
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής
28 Ιουνίου 2023
Show all

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ – Καπαρώνει από τώρα την προεδρεία της ΚΕΔΕ

Να “καπαρώσει¨τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ , για την επόμενη αυτοδιοικητική θητεία προσπαθεί από τώρα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε συννενόηση με το Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά την Υπουργοποίηση του κ. Παπαστεργίου, η θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ, πλέον είναι κενή. Στην αυτοδιοικητική κοινότητα της ΝΔ, υπήρχε μία άτυπη συμφωνία να γίνει πρόεδρος της ΚΕΔΕ , ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου. Εξάλλου είχε διεκδικήσει την προεδρεία της ΚΕΔΕ και όταν εξελέγη ο κ. Παπαστεργίου. Σε αυτή την λογική υπαναχώρησαν ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος που επίσης ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, όμως, έχει ξεκινήσει σειρά τηλεφωνημάτων και ζητά από τους δημάρχους να τον στηρίξουν, στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Προφανώς δεν τον ενδιαφέρουν οι ελάχιστοι μήνες αυτοδιοικητικής θητείας που απομένουν , αλλά θέλει να εγγράψει υποθήκη για την επόμενη πενταετή αυτοδιοικητική θητεία. Οι πληροφορίες, μάλιστα, λένε ότι έχει την άτυπη συγκατάθεση από το Μέγαρο Μαξίμου για αυτή την πολιτική κίνηση υψηλής τεχνικής. Και αν θα κάνει πίσω, για το δήθεν καλό της “γαλάζιας” αυτοδιοικητικής κοινότητας, θα το κάνει μόνο αν του εξασφαλιστεί η προεδρεία της ΚΕΔΕ, στην επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο. Το θέμα είναι ότι έχουν αρχίσει και αντιδρούν οι δήμαρχοι που αποτελούν την αυτοδιοικητική βαρωνία της Ν.Δ., αλλά πλέον δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πιο ισχυρός από ποτέ και ο έλεγχος της ΚΕΔΕ, είναι κρίσιμος για την επόμενη αυτοδιοικητική θητεία. Και κανείς δεν τολμά να αρθρώσει λέξη… Κρίμα τα δώρα που αντάλλαζαν πρόσφατα Μπακογιάννης και Κυρίζογλου (από όπου και η φωτογραφία).