Κοινή ανακοίνωση της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ για τη νέα μεταναστευτική κρίση

Δ. Παπαστεργίου: Ζητούμε από τους δήμους της Ευρώπης και τις τοπικές τους κοινωνίες, να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδος
5 Μαρτίου 2020
Αγρίνιο: Συνεχίζεται το πρόγραμμα για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων
5 Μαρτίου 2020
Show all

Κοινή ανακοίνωση της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ για τη νέα μεταναστευτική κρίση

Ένταση μεταξύ ελληνικών δυνάμεων ασφάλειας και μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν στην ελληνική πλευρά, στις Καστανιές Έβρου, Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020. Ένταση επικρατεί τις τελευταίες ώρες μεταξύ ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας και μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν στην ελληνική πλευρά στις Καστανιές Έβρου. Ομάδα νεαρών πετούσαν χημικά και δακρυγόνα από την τουρκική πλευρά προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας. Μετανάστες φωνάζοντας μετακινούνται νοτιότερα, προς το Δέλτα του Έβρου, προσπαθώντας να βρουν δίοδο για την ελληνική επικράτεια. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Κοινή ανακοίνωση για τη νέα μεταναστευτική κρίση εξέδωσαν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, σ’ αυτή την κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία της νέας μεταναστευτικής κρίσης, στέκονται δίπλα και υποστηρίζουν με κάθε μέσο και τρόπο όσους καλούνται να υπερασπίσουν τα σύνορα της χώρας, χερσαία και θαλάσσια.

Ενωμένη η Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας βρίσκεται κοντά στους άνδρες και τις γυναίκες της Συνοριοφυλακής, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και φυσικά των Ενόπλων Δυνάμεων, που επιτελούν το καθήκον τους με πατριωτισμό και αυταπάρνηση, για να παραμείνει ασφαλής η χώρα μας και η Ευρωπαϊκή Ένωση, από την καθοδηγούμενη μετακίνηση προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών από την Τουρκία στα σύνορα της Ευρώπης.

Αδιαπραγμάτευτη είναι και η αμέριστη συμπαράστασή μας στις Περιφέρειες, τους Δήμους και τις κοινωνίες της ελληνικής μεθορίου, που δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες και αποδεικνύουν ότι μπορούν να σταθούν όρθιες απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή, στηρίζοντας την προάσπιση των συνόρων της πατρίδας μας, των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τους οφείλουμε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ».