Κοινωνική δράση «Προίκα του Μωρού» από τον δήμο Αποκορώνου

Δήμος Παλλήνης: Τρίτη φάση αιτήσεων για τη δωρεάν σύνδεση ακινήτων στην αποχέτευση
11 Ιανουαρίου 2022
«ΣυμβαδίΖουμε» – Έρευνα για την προστασία των μνημείων της Κέας
11 Ιανουαρίου 2022
Show all

Κοινωνική δράση «Προίκα του Μωρού» από τον δήμο Αποκορώνου

Την κοινωνική δράση «Προίκα του Μωρού» για την στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού υλοποιεί η περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον δήμο Αποκορώνου.

Η δράση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου προσβλέπει στην άμβλυνση της υλικής αποστέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας, καθώς επίσης και στην ενίσχυση της κοινωνικής τους ενσωμάτωσης, μέσω της δημιουργίας ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για την υγιεινή διαβίωση και την πλήρη ανάπτυξή τους.

Με το πακέτο της προίκας του μωρού, παρέχονται δωρεάν καθορισμένα βασικά είδη φροντίδας και υγιεινής για τις ανάγκες των βρεφών και συγκεκριμένα: Λίκνο, σετ σεντόνια λίκνου, κουβέρτα αγκαλιάς, φορμάκια, εσώρουχα ολόσωμα, πάνες, πετσέτες, σετ περιποίησης, παιχνίδι.

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι γυναίκες κάτοικοι του δήμου Αποκορώνου, ωφελούμενες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που θα γεννήσουν σε δημόσιο νοσοκομείο και η διανομή των βρεφικών ειδών θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης με την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Αποκορώνου.