Κοινωνικό ιατρείο αποκτά ο Δήμος Δέλτα

Λάρισα: Νέα προγράμματα Άθλησης και Προληπτικής Ιατρικής για άτομα 3ης ηλικία
3 Μαρτίου 2022
Συγκέντρωση υγειονομικού υλικού και ειδών διατροφής για τον Ουκρανικό λαό από τον Δήμο Νέας Σμύρνης
3 Μαρτίου 2022
Show all

Κοινωνικό ιατρείο αποκτά ο Δήμος Δέλτα

Στην ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου στη Σίνδο, με συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών, οι οποίοι θα εργαστούν εθελοντικά, προχωρά ο Δήμος Δέλτα, ανακοινώνοντας την υπερψήφιση της σχετικής πρότασης του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη.

Σκοπός της ίδρυσης του κοινωνικού ιατρικού είναι να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της Σίνδου που έχουν ανάγκη πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με δωρεάν πρόσβαση και άμεσα, την αναγκαία ιατρική φροντίδα, μιας και τα κέντρα υγείας σε Διαβατά και Χαλάστρα, βρίσκονται σε αρκετά μεγάλη απόσταση.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας και οι άνεργοι οι συνάνθρωποι μας που έχασαν τη δουλειά τους έχουν ανάγκη σε ιατρική πρόσβαση. Αυτό το διασφαλίζουμε άμεσα και πιλοτικά με την έναρξη λειτουργίας του πρώτου κοινωνικού ιατρείου στον Δήμο».

«Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το ιατρικό κτίριο θα εγκατασταθεί δίπλα στο κοινωνικό παντοπωλείο στην Σίνδο. Στόχος είναι να επεκταθεί και και σε άλλες κοινότητες που δεν έχουνε κοινωνικό ιατρείο», σημείωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας Β. Ελευθεριάδου.