Κοινωνικό Φροντιστήριο ιδρύει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Athens Film Office: Ο Δήμος Αθηναίων καλωσορίζει μεγάλες διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές
8 Δεκεμβρίου 2020
Σκιάθος: Νέο δίκτυο μονοπατιών απαντά στις ανάγκες του σύγχρονου πεζοπορικού κοινού
8 Δεκεμβρίου 2020
Show all

Κοινωνικό Φροντιστήριο ιδρύει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, κάνει πράξη την πρωτοβουλία που πήρε προ ολίγων μηνών, θέτοντας τις βάσεις προκειμένου να ιδρύσει Κοινωνικό Φροντιστήριο, απευθύνοντας σχετική Δημόσια Πρόσκληση.

Στόχος της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Τ. Βέρρου-ειδικά από την έναρξη της πανδημίας που άλλαξε δραματικά τη ζωή όλων- είναι η ενίσχυση του πλέγματος κοινωνικής προστασίας, σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς και εν προκειμένω η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι στην κατεύθυνση της ισότητας στην παρεχόμενη παιδεία.

Με τη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Δυτικής Λέσβου φιλοδοξεί να παρέχει πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Δυτικής Λέσβου προσκαλεί εθελοντές καθηγητές για την ενίσχυση της λειτουργίας του κατά το σχολικό έτος 2020-2021. Συγκεκριμένα καλούνται Φιλόλογοι, Κοινωνιολόγοι, Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, καθώς επίσης και εκπαιδευτικοί με ειδικότητα στο μάθημα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ), ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των εκπαιδευτικών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο σχεδιάζεται να στεγάζεται σε σχολικές αίθουσες του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ Καλλονής.

Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών, θα εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας παραρτημάτων και στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο χωρικό εύρος που καταλαμβάνουν οι κοινότητές και οι ανάλογες δυσχέρειες στις μετακινήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου στα τηλέφωνα: 22533-50219.