Κοινό μέτωπο διεκδικήσεων των τεσσάρων δημάρχων του Νομού Λασιθίου

Επεκτείνεται το δίκτυο καφέ κάδων στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης
5 Φεβρουαρίου 2024
Δωρεάν μαθήματα ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού στη Γλυφάδα
5 Φεβρουαρίου 2024
Show all

Κοινό μέτωπο διεκδικήσεων των τεσσάρων δημάρχων του Νομού Λασιθίου

Κοινό μέτωπο διεκδικήσεων των τεσσάρων δημάρχων του Νομού Λασιθίου

Με κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν, προτίθενται να προχωρήσουν οι δήμοι του Λασιθίου όπως καταγράφηκε στην πρώτη συνάντηση που είχαν την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στο Οροπέδιο Λασιθίου, οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Μανώλης Μενεγάκης, Ιεράπετρας Μανώλης Φραγκούλης, Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Αθανασάκης, καιΣητείας Γιώργος Ζερβάκης.

«Στη διάρκεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης ως κυρίαρχο θέμα τέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των Νοσοκομείων του Νομού με επαρκές προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τους και την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιεράπετρας και προσθέτει ότι:

«Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε επίσης το οδικό δίκτυο με όλες τις πλευρές να επισημαίνουν την αναγκαιότητα βελτίωσης και αναβάθμισής του τόσο στις κεντρικές οδικές αρτηρίες ΒΟΑΚ – ΝΟΑΚ όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε ακόμη σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία των Δήμων και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία, ευρύτερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών».

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Εμμανουήλ Φραγκούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πνεύμα συνεργατικότητας και ενότητας που υπήρχε στη συνάντηση και τη χρήσιμη συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Νομού Λασιθίου. «Μακριά από αντιπαλότητες και αγκυλώσεις του παρελθόντος, να προχωρήσουμε μαζί σε ένα κοινό μέτωπο και να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζουν στους Λασιθιώτες και στις τοπικές μας κοινωνίες», όπως τόνισε.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Νικολάου τονίζεται ότι: « Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης: επιβεβαιώθηκε το κλίμα σύμπνοιας όλων των παρευρισκόμενων, καθώς και η αναγκαιότητα, προκειμένου να μεταφερθούν προς την κεντρική διοίκηση, τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν ανακύψει λόγω αποφάσεων – νομοθετημάτων που αφορούν την Τ.Α.».

«Είναι επιτακτική ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, να δοθούν λύσεις μέσα από ένα πλαίσιο αρχών και κατευθύνσεων, με δυναμικές ενέργειες και διεκδικήσεις στο όνομα του συγκρητισμού , της ισότιμης και ισόρροπης ενδοπεριφερειακής ανάπτυξης. Οι τέσσερις Δήμοι διεκδικούν τα αυτονόητα και υπερασπίζονται τα κεκτημένα, ενωμένοι και αποφασισμένοι περισσότερο από ποτέ, εκφράζοντας και την βούληση των τοπικών κοινωνιών» αναφέρει στην δική του ανακοίνωση, ο Δήμος Σητείας.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη των δημάρχων, προκειμένου γνωστοποιηθούν με επίσημο τρόπο, οι θέσεις των δήμων του Λασιθίου, σ΄ ένα κοινό πλαίσιο διεκδίκησης.