Κοινό «μέτωπο» κατά της κεραίας στο χώρο του ΟΣΕ Αγίου Στεφάνου

Ενισχύθηκε η πολιτική προστασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
11 Ιουλίου 2023
Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής λόγω τoυ επικείμενου καύσωνα
11 Ιουλίου 2023
Show all

Κοινό «μέτωπο» κατά της κεραίας στο χώρο του ΟΣΕ Αγίου Στεφάνου

Συνάντηση με τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Διονύσου, για το θέμα της κεραίας που τοποθετήθηκε στο Σταθμό του ΟΣΕ Αγίου Στεφάνου, είχε την Πέμπτη 6 Ιουλίου ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης.
Από πλευράς Εμπορικού Συλλόγου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Νεκτάριος Πίλτσης, η Αντιπρόεδρος Εύη Γαλαίου, o Γραμματέας Κώστας Μπαρμπαρής και η Ταμίας Νίκη Φραγκουλάκη.
Τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα μέλη του Δ.Σ. συμφώνησαν ότι υπάρχει κοινό «μέτωπο» και συναντίληψη στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τη συγκεκριμένη κεραία, η οποία πέρα από το ότι βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού, κοντά σε σχολεία και Οίκο Ευγηρίας, προκαλώντας ερωτηματικά αναφορικά με την εκπεμπόμενη ακτινοβολία, παράλληλα συντελεί και στην αισθητική υποβάθμιση της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου θα παρασταθεί την επόμενη Πέμπτη στη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Διονύσου κατά της κεραίας, και θα συνδράμει με όποιο τρόπο απαιτηθεί στην κοινή προσπάθεια για την απομάκρυνσή της.
Ο κ. Καλαφατέλης επεσήμανε στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου οι συγκεκριμένες άδειες δίνονται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) που έχει την πλήρη ευθύνη για την ακολουθούμενη διαδικασία. Σε ότι αφορά την εμπλοκή της οικείας Πολεοδομίας, ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος της σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρα προσδιορισμένος, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η παρεμπόδιση της διαδικασίας αδειοδότησης παρά το «εντέλλεσθαι» του ίδιου του Δημάρχου Διονύσου.
Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου δεσμεύθηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο του νόμου και του περί δικαίου αισθήματος, για την ανάκληση της άδειας της συγκεκριμένης κεραίας, αποσκοπώντας στην προάσπιση της υγείας και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.