Περιφέρεια Θεσσαλίας: Παρέλαβε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο
24 Ιανουαρίου 2020
Επεκτείνεται το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης
28 Ιανουαρίου 2020
Show all

Κοπή πίτας με άρωμα… Συνεδρίου

Το αδιαχώρητο στην εκδήλωση του Πράσινου Κινήματος – Σημαντικές εξαγγελίες από τον Συμπρόεδρο Κώστα Καλογράνη

Σε μια εκδήλωση υψηλού κύρους και κοινωνικής αποδοχής, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πράσινου Κινήματος το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, σε ένα κλίμα εγκάρδιο, με την συμμετοχή εκατοντάδων μελών και φίλων του κόμματος, ανταλλάσσοντας ευχές για την καλή χρονιά.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των περιφερειακών παρατάξεων του κόμματος: Νίκος Παπαδάκης, Παναγιώτης Αλεβίζος και Αθανάσιος Ακρίβος.
Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι κομμάτων, δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων, καθώς και συλλόγων και φορέων της οικολογίας από όλη της Ελλάδα.

Γ. Πατούλης: Θα χρειαστείτε γήπεδο του χρόνου
Χαρακτηριστική για το πλήθος του κόσμου ήταν η αποστροφή της ομιλίας του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ότι του χρόνου το κόμμα θα χρειαστεί να κλείσει κάποιο γήπεδο ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει τα μέλη και τους φίλους του. Ακόμη ο κ. Πατούλης έκανε ειδική αναφορά στον κ. Νίκο Παπαδάκη – στο πλαίσιο της σύμπραξης των δύο παρατάξεων – για τον οποίο τόνισε πως όποιο θέμα αφορά το Περιβάλλον έχει δώσει εντολή να “περνάει” από τον επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος, Νίκο Παπαδάκη. Επίσης, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στον έτερο Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Αλεβίζο, υπογραμμίζοντας την εξαιρετική παρουσία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κ. Καλογράνης: Ανοιχτό Συνέδριο τον Ιούνιο
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης αφού ευχαρίστησε όλους για τη μαζική παρουσία τους και στη φετινή κοπή της πίτας του κόμματος αναφέρθηκε στις σημαντικές στιγμές του Πράσινου Κινήματος την προηγούμενη χρονιά, με αποκορύφωμα την εκλογή των παρατάξεων του κόμματος στα Περιφερειακά Συμβούλια Αττικής και Θεσσαλίας, καθώς και σε συνεργασία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο κ. Καλογράνης ανακοίνωσε ότι έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση Ανοιχτού Συνεδρίου τον Ιούνιο, για να ανανεωθούν τα πολιτικά όργανα του κόμματος και να συμμετάσχουν τα εκατοντάδες νέα μέλη και οι δεκάδες αυτοδιοικητικοί που θέλουν να συστρατευθούν με το Πράσινο Κίνημα.
Ο Συμπρόεδρος του κόμματος επανέλαβε το σλόγκαν του Πράσινου Κινήματος ότι “η κλιματική αλλαγή δεν είναι fake news αλλά πραγματικότητα” και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια που γίνεται για να βρίσκεται στην επόμενη Βουλή το Πράσινο Κίνημα, αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην κάνει και μία συνοπτική αναφορά για το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί για περισσότερο από ένα χρόνο, πλέον, τονίζοντας πως τον βοήθησε η απεριόριστη αγάπη των δικών του ανθρώπων και του ιατρικού προσωπικού που είχε δίπλα του για να μπορέσει σύντομα να επανέλθει 100%.

Απέδειξε το ήθος της η Ρία Ακρίβου
Για το τέλος κράτησε μία δημόσια ευχαριστήρια δήλωση για την Συμπρόεδρο του Πράσινου Κινήματος, Ρία Ακρίβου, η οποία “όλο αυτό το διάστημα επέδειξε ήθος, βοηθώντας στην ομαλή πορεία του κόμματος”.
Η Ρία Ακρίβου ήταν αυτή που ανέλαβε δράση στη συνέχεια, κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα του κόμματος και δίνοντας το σύνθημα για να ξεκινήσει μία υπέροχη βραδιά.
Για την ιστορία, ο τυχερός της βραδιάς, που πέτυχε το φλουρί ήταν ο κ. Σταύρος Αργυρόπουλος από την “Λακωνική Βιοενεργειακή”, την πρώτη εταιρεία λαϊκής βάσης στην Ελλάδα, που ασχολήθηκε με την ανακύκλωση.
Και του χρόνου… σε γήπεδο.