Κοπή πίτας με άρωμα … συνεργασίας στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με κλιμάκιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
29 Ιανουαρίου 2020
Παρουσίαση του σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για τα απορρίμματα των δήμων
30 Ιανουαρίου 2020
Show all

Κοπή πίτας με άρωμα … συνεργασίας στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας

Το ξεχωριστό μήνυμα του επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”, κ. Αθανάσιου Ακρίβου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας για το 2020. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την καθιερωμένη κοπή της πίτας, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο Μητροπολίτης στην ομιλία του και αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον λόγο του, στο ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα πρέπει να πάρει περισσότερες αρμοδιότητες από την κυβέρνηση.

Αναλυτικά τόνισε: «Θα μπορούσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να ζητήσει ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες, δεν θα υπάρξει μεγαλύτερη αποκέντρωση αν η κεντρική διοίκηση δεν εμπιστευτεί περισσότερο τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, α’ και β’ βαθμού. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας απέδειξε ότι στέκεται δίπλα στον πολίτη και αναλαμβάνει τις ευθύνες της, με ενωτικό τρόπο για όλες τις παρατάξεις. Να δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους και να αγκαλιάζονται εξίσου όλοι με ίδιες προτεραιότητες για όλους».

Ενώ παίρνοντας το λόγο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, που δεχόταν ευχές και για τα γενέθλια του, υπογράμμισε πως: «Πρέπει να πάμε στα μεγάλα πράγματα από εδώ και στο εξής», συμπληρώνοντας: «θα συνεχίσουμε την πορεία της αλήθειας και της δημιουργικότητας, συνεργαζόμενοι με όλους».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο κ. Ρίζος Κομήτσας που έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά την χειροτόνηση σε ιερέα. Άπαντες τον χειροκρότησαν και του ευχήθηκαν «άξιος».

Ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε για την συνεργασία τον κ. Κομήτσα λέγοντας: «Είναι ένας άξιος άνθρωπος. Άξιος Ρίζο θα έρθουμε να εκκλησιαστούμε».

Φορτισμένος ο Ρίζος Κομήτσας ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, υπογραμμίζοντας πως «Εκκλησία και Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν κοινό τόπο, καθώς ασχολούνται με τον άνθρωπο».

«Υπηρετώ την αυτοδιοίκηση από το 1983 και παραμένω ενεργός πολίτης. Από κει και πέρα θα το δουν οι νομικοί εάν υπάρχει ασυμβίβαστο», κατέληξε ο κ. Κομήτσας, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως υπάρχει η βούληση να συνεχίσει να προσφέρει από τα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τυχερός της εκδήλωσης που κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας ήταν ο κ. Αθανάσιος Τσιάρας από τα Τρίκαλα, της παράταξης του κ. Νίκου Τσιλιμίγκα “Θεσσαλία της καρδιά μας”. Ο Περιφερειάρχης έδωσε στον κ. Τσιάρα το δώρο που ήταν ένα Κωνσταντινάτο ευχόμενος καλή χρονιά.

Ενωτικός και “πράσινος” ο Α. Ακρίβος

Με αφορμή την κοπή της πίτας, στην πρώτη συνεδρίαση του έτους, ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”, περιφερειακός σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Ακρίβος έστειλε το δικό του μήνυμα, τόσο στους συναδέλφους του όσο και στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ακρίβος ευχήθηκε το 2020 να είναι μία καλή χρονιά, στην οποία το περιφερειακό συμβούλιο θα λαμβάνει αποφάσεις προς όφελος των πολιτών και θα καταφέρνει να λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Ο δραστήριος περιφερειακός σύμβουλος έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε “αν δεν υπάρχει καθαρός αέρας και καθαρό νερό τότε όλα τα άλλα δεν έχουν καμία σημασία”.

Ο αρχηγός της “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” διαβεβαίωσε πως και τη νέα χρονιά η παράταξη θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τις αρχές και τις αξίες της και ελπίζει να συνεχιστεί και η καλή συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή.

Τέλος, και σε αυτή τη συνεδρίαση παραβρέθηκε η εξαιρετική συντονίστρια της παράταξης, κα Αθηνά Καραμήτρου, η οποία όπως πάντα κατέγραψε κάθε τι αξιόλογο που ειπώθηκε από το Σώμα, ώστε να το αξιολογήσει και να το αξιοποιήσει στη συνέχεια η παράταξη.

Καλή χρονιά σε όλους.