Κτηματολόγιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για ηλεκτρονική έκδοση αριθμού προτεραιότητας

Νέο δίκτυο αγωγών ύδρευσης μήκους 41 χλμ στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
28 Αυγούστου 2023
Δημόσιο: Έρχεται αξιολόγηση και από τους πολίτες – Θα βαθμολογούν μέσω πλατφόρμας
28 Αυγούστου 2023
Show all

Κτηματολόγιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για ηλεκτρονική έκδοση αριθμού προτεραιότητας

Κτηματολόγιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για ηλεκτρονική έκδοση αριθμού προτεραιότητας

Σήμερα, Δευτέρα 28 Αυγούστου, ξεκίνησε να λειτουργεί η « ηλεκτρονική έκδοση αριθμού προτεραιότητας» του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών.

Ειδικότερα, η εφαρμογή τέθηκε σε λειτουργία από την Παρασκευή και για σήμερα υπήρχαν 120 νούμερα στο Κτηματολόγιο Αθηνών, όπου μετέβη και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Συνεπώς, σήμερα δεν υπάρχουν ουρές και τις επόμενες μέρες θα επεκταθεί σε Κορωπί και Πειραιά η νέα ρύθμιση. Το σύστημα βγάζει ανώτατο αριθμό εισιτηρίων για μία ημέρα, ανάλογα με την διαθεσιμότητα του front desk και των ταμείων.

Η νέα πλατφόρμα για την έκδοση αριθμού προτεραιότητας, αποτελεί πλέον τον μοναδικό τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών για τις συναλλαγές τους με τα Κτηματολογικά Γραφεία που τη διαθέτουν, βάζοντας τέλος στην τριτοκοσμική κατάσταση με τις χειρόγραφες λίστες και τους «επαγγελματίες» διακινητές εισιτηρίων.

Ο πολίτης θα λαμβάνει στο κινητό του τον αριθμό προτεραιότητας και θα μπορεί να παρακολουθεί οποιαδήποτε στιγμή μέσω της πλατφόρμας την εξέλιξη της αναμονής, ώστε να προγραμματίσει την παρουσία του στην υπηρεσία δίχως να απαιτείται πολύωρη αναμονή.

Πρόσβαση στην υπηρεσία έχουν το σύνολο των πολιτών μέσω του ktimatologio.gov.gr, επιλέγοντας το:

Έκδοση αριθμού προτεραιότητας για εξυπηρέτηση σε ΚΓ, με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι υπηρεσίες για τις οποίες θα απαιτείται η έκδοση του αριθμού προτεραιότητας από τον προσερχόμενο στο Κτηματολογικό Γραφείο είναι οι εξής:

Κατηγορία Α: Υποβολή αιτήσεων για καταχώριση εγγραπτέων πράξεων και χορήγηση πιστοποιητικών και αντιγράφων που δεν εκδίδονται ηλεκτρονικά.

Κατηγορία Β: Παραλαβή πιστοποιητικών, αποσπασμάτων και αντιγράφων.

Κατηγορία Γ: Ενεχυροφυλακείο. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει την κατάθεση αιτήσεων για εγγραφή συμβάσεων ενεχύρου του ν.2844/2000 καθώς και την έκδοση και χορήγηση αντιγράφων σύμβασης ή παραρτημάτων αυτής.