Κ. Βουβουδάκης: Πολιτική Διπλωματία για την Αγία Σοφία

Ανασχηματισμός: Τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση – Ποιοι αναβαθμίζονται
4 Αυγούστου 2020
Ποδόσφαιρο προσβάσιμο σε όλους. Θεσμός «ACCESo»: Τώρα είναι η ευκαιρία
4 Αυγούστου 2020
Show all

Κ. Βουβουδάκης: Πολιτική Διπλωματία για την Αγία Σοφία

Η Τουρκία μην έχοντας αναπτύξει αξιοθαύμαστο πολιτισμό, επιχειρεί για γεωστρατηγικούς λόγους να καπιταλευτεί και να βεβηλώσει στην συνείδηση του χριστιανικού κόσμου, σύμβολα άρρηκτα συνδεδεμένα με την πίστη του.
Πολιτιστικά μνημεία όπως είναι η Αγία Σοφία που θα δώσουν κύρος στα μάτια των ομοϊδεατών τους.

Προσπαθεί να καταστεί αρχηγός των ισλαμικών χωρών με μια συμβολική κίνηση ,καθιστώντας την Αγία Σοφία νέο κέντρο του ισλαμικού κόσμου ,έχοντας απώτερο σκοπό την αναγνώριση από όλα τα ομόθρησκα κράτη.
Η απόφαση μετατροπής του εμβληματικού μνημείου σε τέμενος, αναπόφευκτα καλλιεργεί δυσπιστία στον αναπτυγμένο κόσμο, προκαλεί νέες διχόνοιες και υπονομεύει τις προσπάθειές για ειρήνη στην ταραγμένη περιοχή τόσο των Βαλκανίων όσο και της Μεσογείου γενικότερα.

Οι ομογενείς κάνουμε έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να πιέσουν σε επιπεδο πολιτικης διπλωματιας σε κατευθύνσεις όπως:

● Αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ.
Όπως φαίνεται υπάρχει άβυσσος σε όλα τα θέματα κουλτούρας, πίστης, πολιτισμού, λογικής , για να υπάρχει ομαλή συνύπαρξη της Τουρκίας με τις Ευρωπαϊκές χώρες.
● Αναστολή σε κάθε Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση
● Δασμούς σε όλα τα προϊόντα που μπαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Τουρκία.
● Αναστολή χορήγησης βίζας και πράσινης κάρτας παραμονής σε όλους τους Τούρκους που είναι σε ευρωπαϊκό έδαφος.
● Επανεξεταση υπηκοότητας
● Αναστολή λειτουργίας όλων των ινστιτούτων που είναι υπό τουρκική διαχείριση.
●Αποκλεισμός από ευρωπαϊκά προγράμματα ή έργα, σε όλες τις εταιρείες που εδρεύουν εκεί.
● Ευνοϊκή φορολογία με συνοπτικές διαδικασίες για κάθε επιχείρηση που φεύγει από την Τουρκία και εγκαθίσταται σε έδαφος της ΕΕ τηρώντας την οικολογική μεταβολή.
● Να εγκατασταθούν μόνιμοι παρατηρητές για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλη την τουρκική επικράτεια.
● Κανένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην εξάγει πολεμικό υλικό, όπλα, τεχνογνωσία, ή υποδομές στην Τουρκία έως ότου συμμορφωθεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Ολα τα παραπάνω θα πιέσουν να ληφθούν μέτρα και αποφάσεις για περισσότερο δημοκρατία στο εσωτερικό της Τουρκίας. Γιατι σημερα στο καθεστώς που κυβερνά δεν μπορούν να ορθώσουν το ανάστημα τους αυτοί που διαφωνούν . Διότι υπαρχουν πολλοί Τούρκοι πολίτες που διαφωνούν με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αλλα δεν τολμούν να μιλήσουν . Παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.
Ως Έλληνες πατριώτες, οικολόγοι, χριστιανοί ορθόδοξοι, με προγόνους από τις ματωμένες πατρίδες του ξεριζωμού ( Πόντος, Μικρά Ασία, Κύπρος ) έχουμε χρέος να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και να διεκδικήσουμε όλα τα παραπάνω.

Απαιτείται ενότητα και συνεργασία από όλους μας.

ΒΟΥΒΟΥΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Υπεύθυνος για την ομογένεια της Σκωτίας του οικολογικού ΠΡΆΣΙΝΟΥ ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ Ελλάδος