Κ. Μουτζούρης: Καμία νέα δομή εγκαταστάσεως μεταναστών στις νήσους

Υποβλήθηκε η πρόταση για ΜΕΑ-ΧΥΤΥ Χαλκίδας
4 Ιανουαρίου 2021
Η Περιφέρεια Αττικής συγχρηματοδοτεί τη λειτουργία 21 Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για 131 ωφελούμενα AμεA
4 Ιανουαρίου 2021
Show all

Κ. Μουτζούρης: Καμία νέα δομή εγκαταστάσεως μεταναστών στις νήσους

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης με σημερινή του ανακοίνωση απαντά εμμέσως πλην σαφώς στην κυβέρνηση για τη δημιουργία νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.

«Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εμμένει στις θέσεις του περιφερειακού συμβουλίου περί καμίας νέας δομής εγκαταστάσεως μεταναστών στις νήσους της», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο ΚΥΤ Λέσβου Καρά Τεπέ, την παραμονή των Χριστουγέννων μίλησε για τη δημιουργία νέας μόνιμης δομής προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.

Ειδικότερα αναφερόμενος στον χώρο για την κατασκευή νέας μόνιμης δομής εντός του 2021, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Ήταν κοινή συμφωνία και με την πρόεδρο της Επιτροπής ότι θα βρούμε μία τοποθεσία στην οποία θα είναι σύμφωνοι όλοι -ή όσο το δυνατόν περισσότεροι εν πάση περιπτώσει- εκ των τοπικών παραγόντων. Χαίρομαι που αυτό έχει επιτευχθεί και νομίζω ότι τώρα θα τρέξουμε τις διαγωνιστικές διαδικασίες, ώστε να πάμε σε μία μόνιμη δομή, πολύ καλύτερη από αυτήν, για να δώσουμε τη μόνιμη λύση που είχαμε δεσμευτεί».