Κ. Μπακογιάννης: Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει ψηφιοποιηθεί το 100% των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων

Ανατροπή στην αξιολόγηση στο δημόσιο ενόψει νομοσχεδίου
13 Απριλίου 2022
Τη λήψη μέτρων για τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας ψήφισε ομόφωνα το Δ.Σ. Κοζάνης
13 Απριλίου 2022
Show all

Κ. Μπακογιάννης: Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει ψηφιοποιηθεί το 100% των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων

Την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης όλων των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων έως το τέλος του έτους, ανακοίνωσε χθες στο Συνέδριο της Cisco στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ταυτόχρονα προανήγγειλε τη δημιουργία Ψηφιακής Βίβλου της πόλης των Αθηνών, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα -μετά το Παρίσι, το Βερολίνο και το Λονδίνο- καθώς και για ένα καθοριστικό βήμα για τον μετασχηματισμό της πόλης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων στην ομιλία του στο Συνέδριο με τίτλο «Οι Πόλεις του Μέλλοντος: Σύγχρονες, Ασφαλείς και Βιώσιμες», αναφέρθηκε στην ψηφιακή πολιτική του δήμου, προτάσσοντας το έργο της Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου (ΔΑΕΜ) και ιδιαίτερα την πλατφόρμα https://eservices.cityofathens.gr/ μέσω της οποίας, άλλαξε η σχέση των Αθηναίων με τις δημοτικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή το 70% των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων έχει ψηφιοποιηθεί και ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει ψηφιοποιηθεί το 100% των υπηρεσιών.

Παράλληλα, η ΔΑΕΜ δημιούργησε την υπηρεσία των ηλεκτρονικών ραντεβού, αλλά και ένα ολοκληρωμένο σύστημα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Επίσης με την εφαρμογή Novoville που λειτουργεί με πολύ μεγάλη επιτυχία καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο τα αιτήματα και η ανταπόκριση των υπηρεσιών του ενώ με το my Athens pass για το εύκολο πάρκινγκ στην πόλη, αλλά και οι πλατφόρμες που έχουν ήδη αναπτυχθεί για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις δράσεις του δήμου συνθέτουν μία πολύ διαφορετική σχέση ανάμεσα στον δήμο και τους δημότες του.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε ακόμη στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση του δήμου, που περιλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες όπως η πλήρης αναβάθμιση του Πρωτοκόλλου του δήμου Αθηναίων, η δημιουργία πλατφόρμας παρακολούθησης της εξέλιξης των έργων στην πόλη και των έργων υποδομής στα σχολεία, καθώς και το σύστημα διαχείρισης παραβάσεων, το οποίο επιτρέπει στη δημοτική αστυνομία με ταχύτητα και, κυρίως, με διαφάνεια να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων στο έργο του ηλεκτροφωτισμού, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο βήμα της Αθήνας στην εποχή των smart cities.

Συγκεκριμένα είπε ότι στους επόμενους μήνες θα συμβασιοποιηθεί το έργο του ηλεκτροφωτισμού του δήμου Αθηναίων για την αντικατάσταση συνολικά 43.500 ηλεκτροφωτιστικών με φωτιστικά τεχνολογίας LED, από άκρη σε άκρη της πόλης, και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα.

“Η ενεργειακή αυτή αναβάθμιση, είπε, όχι μόνο οδηγεί σε εξοικονόμηση πόρων και καλύτερη ποιότητα φωτισμού, επομένως και σε μία ασφαλή πόλη, αλλά προβλέπει και μια σειρά από αυτοματισμούς, καθώς μιλάμε για το πρώτο έξυπνο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στην πρωτεύουσα. Θα σας το πω διαφορετικά: Επιτέλους η Αθήνα καλωσορίζει τον 21ο αιώνα”.

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης απηύθυνε πρόσκληση προς όλες τις δημιουργικές και καινοτόμες δυνάμεις της πόλης να συμβάλουν στο πέρασμα της Αθήνας στη νέα εποχή.