Κ. Πελετίδης: Να απασχοληθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, εργαζόμενοι σε υπό αναστολή δομές

Δ. Παπαστεργίου: ΚΕΔΕ και Εθνική Αρχή Διαφάνειας προωθούν τη δημιουργία αποτελεσματικών μηχανισμών εσωτερικού ελέγχου στη λειτουργία των δήμων
9 Δεκεμβρίου 2020
Νέες μειώσεις στα δημοτικά τέλη σε Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα
9 Δεκεμβρίου 2020
Show all

Κ. Πελετίδης: Να απασχοληθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, εργαζόμενοι σε υπό αναστολή δομές

Με αφορμή απόφαση του υπουργείου Εργασίας για αναστολή απασχόλησης εργαζόμενων- ωφελούμενων σε δομές, οι οποίες τίθενται σε πλήρη αναστολή λειτουργίας, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ζητά με επιστολή του, από τον υπουργό Γιάννη Βρούτση, να προχωρήσει στην αναγκαία ρύθμιση, προκειμένου οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, καθώς και όλοι όσοι εργάζονται σε δομές που τελούν υπό αναστολή εργασίας, να μπορούν να απασχοληθούν σε άλλη δομή – υπηρεσία του Δήμου, για όσο διάστημα αναστέλλεται η λειτουργία των συγκεκριμένων δομών.

Στην επιστολή του η οποία κοινοποιείται και στον υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο, ο δήμαρχος Πατρέων, εξηγεί ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι – ωφελούμενοι, με τη διακοπή – αναστολή της σύμβασης τους, στερούνται το εισόδημα τους για άγνωστο χρονικό διάστημα, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Αναλυτικά η επιστολή

«Κύριε Υπουργέ,

Με σχετικό έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας, του Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με αριθμό πρωτ. 0.4894 19/11/20, ενημερώνεται ο Δήμος Πατρέων για την αναστολή απασχόλησης ωφελούμενων σε δομές που τίθενται σε πλήρη αναστολή λειτουργίας.

Θεωρούμε τη συγκεκριμένη απόφαση λαθεμένη και άδικη. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι – ωφελούμενοι με τη διακοπή – αναστολή της σύμβασης τους στερούνται το εισόδημα τους για άγνωστο χρονικό διάστημα. Εργαζόμενοι χωρίς άλλα εισοδήματα, οι οποίοι προέρχονται από μακρά περίοδο ανεργίας, ιδιαίτερα μάλιστα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και εν μέσω πανδημίας. Με συνέπεια πως δε θα μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Πιστεύουμε ότι άμεσα πρέπει να γίνει η αναγκαία ρύθμιση προκειμένου οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, καθώς και όλοι όσοι εργάζονται σε δομές που τελούν υπό αναστολή εργασίας, να μπορούν να απασχοληθούν σε άλλη δομή – υπηρεσία του Δήμου, για όσο διάστημα αναστέλλεται η λειτουργία των συγκεκριμένων δομών».