Λάζαρος Κυρίζογλου: “Κατέβηκα για δήμαρχος για να γίνω Πρόεδρος της ΚΕΔΕ!”

Γ. Ιωακειμίδης προς το νέο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α.: «Εύχομαι να ανεβάσετε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη…»
21 Νοεμβρίου 2019
Στις 28 Νοεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ
21 Νοεμβρίου 2019
Show all

Λάζαρος Κυρίζογλου: “Κατέβηκα για δήμαρχος για να γίνω Πρόεδρος της ΚΕΔΕ!”

Τις θέσεις του για τα σημαντικότερα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσίασε σε συνέντευξή του στον Επικοινωνία 94FM και τις ”Δημοτικές Διαπλοκές”, ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενέμενης και τέως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου.
Παράλληλα ο κ. Κυρίζογλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση με αφορμή το νόμο «Κλεισθένη» και την στάση της γενικότερα έναντι της Αυτοδιοίκησης, καταγγέλλοντας την ακόμη και για έναν «ιδιότυπο πολιτικό ρατσισμό», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως είχε εκφράσει την επιθυμία να διεκδικήσει την ηγεσία της ΚΕΔΕ, τόσο το 2010, όσο και το 2014, αλλά έκανε πίσω στηρίζοντας τιε υποψηφιότητες Τζανακούλη και Πατούλη αντίστοιχα, επειδή όπως είπε είναι οπαδός του εμείς και όχι του εγώ…!
«Τώρα αποφάσισα να είμαι για 5η φορά υποψήφιος δήμαρχος, για να μπορέσω να γίνω πρόεδρος της ΚΕΔΕ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Λάζαρος Κυρίζογλου.
Επιπλέον, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενέμενης υπογράμμισε ότι στόχος είναι «περισσότερη αποκέντρωση. Περισσότερες αρμοδιότητες με περισσότερους πόρους, πιο απλά, περισσότερη Δημοκρατία με περισσότερη Αυτοδιοίκηση».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κυρίζογλου στη Διοικητική Μεταρρύθμιση του συνόλου του διοικητικού συστήματος της χώρας, στη διαχείριση των απορριμμάτων και στο μεταναστευτικό.
Ακόμη επισήμανε ότι «στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023, οι 332 Δήμοι της Χώρας καλούνται να λειτουργήσουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες, διαπλέοντας το αχαρτογράφητο “Κλεισθένειο” πέλαγος και έχοντας υποστεί, κατά την προηγηθείσα μνημονιακή δεκαετία, αλλεπάλληλες περικοπές πόρων και σωρεία λειτουργικών περιορισμών και επιβαρύνσεων».
«Στη νέα περίοδο, που αρχίζει τώρα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επουλώσει τις “Κλεισθένειες” ατέλειες και να ανακτήσει το έδαφος που έχει χαθεί, λόγω των μνημονίων και του δυσμενούς θεσμικού πλαισίου που έχει επιβληθεί. Καλείται να θεραπεύσει τις πληγές μιας δεκαετούς οικονομικής αιμορραγίας, στελεχιακής αποψίλωσης αλλά και θεσμικής, εκ μέρους της Κεντρικής Εξουσίας, απαξίωσής της. Κυρίως όμως καλείται να πρωταγωνιστήσει στην ουσιαστική Διοικητική Μεταρρύθμιση του συνόλου του Διοικητικού Συστήματος της Χώρας σε όλα τα επίπεδα: στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, την Δευτεροβάθμια και στο Κεντρικό Κράτος, το οποίο, δυστυχώς, παραμένει αργό, γραφειοκρατικό και κοστοβόρο. Σ’ αυτή την προσπάθεια ανάκτησης του χαμένου εδάφους και ανόρθωσης των τοπικών κοινωνιών και της ουσιαστικής Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα Συλλογικά Όργανα των Δήμων μας, οι Περιφερειακές Ενώσεις και κυρίως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο», κατέληξε ο Λ. Κυρίζογλου.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Λάζαρου Κυρίζογλου στο παρακάτω link:
https://www.mixcloud.com/94fm/ο-λάζαρος-κυρίζογλου-στον-940-για-την-υποψηφιότητά-του-στην-κεδε/