Λάρισα: Έκθεση Μεταμοντέρνας Τέχνης «Νέκυια» στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Με πλούσιο πρόγραμμα έρχεται το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης
20 Ιουλίου 2022
Δήμος Ηρακλείου: 3,7 εκ. ευρώ από ιδίους πόρους για την τσιμεντόστρωση αγροτικών δρόμων
20 Ιουλίου 2022
Show all

Λάρισα: Έκθεση Μεταμοντέρνας Τέχνης «Νέκυια» στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων

Η έκθεση Μεταμοντέρνας Τέχνης «Νέκυια», πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 10ου Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης και παρουσιάζεται στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων.

Η Νέκυια αποτελεί μια εικαστική ραψωδία για την κλιματική κρίση, όπου ένας χορός 15 ερμηνευτών τη σχολιάζει με μια, ετερόκλητα, συλλογική φωνή.

Η έκθεση μεταμοντέρνας τέχνης παρουσιάζεται μέσα σ’ ένα μουσείο που από την πρώτη στιγμή εντός του, το βλέμμα συναντά τη μηχανή. Εργαλεία δηλαδή του ανθρώπου που δημιουργήθηκαν για τη διευκόλυνση της δικής του ζωής, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα πλάσματα αυτού του κόσμου.

Στον χώρο του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων στον Μύλος του Παππά, στέκουν επιβλητικά, μόνιμα εκτεθειμένα, κουφάρια της ανθρώπινης επινόησης. Ανάμεσά τους αναδύονται 15 κραυγές εικαστικού λόγου.

Η έκθεση χαρακτηρίζεται από μια ακανόνιστη αισθητική, από μια αλλόκοτη ένταση μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, μεταξύ επιφάνειας και τρισδιαστατικότητας.

Δημιουργεί κάτι το εξωγήινο και απόκοσμο. Στο σύνολό τους τα έργα λειτουργούν ως προπομποί για να επικοινωνήσουν προβληματισμούς για τρέχουσες οικολογικές ανησυχίες, ενώ παράλληλα θέτουν ερωτήματα σχετικά με τη πολύκροτη σχέση φύσης και ανθρώπου.

Σύλληψη & Επιμέλεια: Αντιγόνη Καψάλη, Εικαστικός / Ιστορικός Τέχνης.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:
Δαλάκα Αλεξάνδρα, Διαμαντή Άρτεμις + Δουλούδης Κωνσταντίνος, Εξάρχου Δήμητρα, Κυριαζή Έλλη, Λαγού Μαρία, Μάτας Νίκος, Μπλιάτσου Γεωργία, Παναγιώτου Μαρία, Παπατζέλου Αθανασία, Παπατζέλου Μαρία, Σαρλή Ελένη, Θεοδώρα Τσιάτσιου, karl grümpe + rene p.g.

Διάρκεια έκθεσης: 19/7 – 30/8 2022