Λάρισα: Μοιράστηκαν τρόφιμα σε 5.500 οικογένειες – Ανανέωσε ο δήμος για άλλα 4 εκατ. ευρώ

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Ορίστηκαν δύο νέοι αντιδήμαρχοι
19 Δεκεμβρίου 2019
Νέα Ιωνία: Ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου
19 Δεκεμβρίου 2019
Show all

Λάρισα: Μοιράστηκαν τρόφιμα σε 5.500 οικογένειες – Ανανέωσε ο δήμος για άλλα 4 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ», που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η διανομή στο Δήμο Λαρισαίων διήρκησε δυο ημέρες και πραγματοποιήθηκε με υποδειγματική οργάνωση και τάξη.

Στο χώρο της Σκεπαστής Αγορά της Νεάπολης που πραγματοποιήθηκε η διανομή βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καλομπάτσιος και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Ο δήμαρχος κ. Απ. Καλογιάννης σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, εξελίχθηκε κανονικά. Η διανομή γίνεται από τον δήμο Λαρισαίων με ένα πρόγραμμα που βοηθάει και ανακουφίζει τέτοιες γιορτινές ημέρες 2.900 οικογένειες στην Λάρισα και 5.500 οικογένειες σε όλο το νομό, οι οποίες πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος.

Επίσης ο δήμος Λαρισαίων έχει ανανεώσει το πρόγραμμα με τον ανάδοχο για άλλα 4 εκατομμύρια, άρα και το επόμενο διάστημα θα μπορούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη να προμηθεύονται από το πρόγραμμα τρόφιμα.

Να πω επίσης, ότι ο δήμος Λαρισαίων έχει πάρει τα εύσημα του υπουργείου για την οργανωμένη και αποτελεσματική διανομή, αφού όπως παρατηρείται και σήμερα δεν υπάρχουν ουρές και δύσκολες διαδικασίες.

Μόνο χαρά στα πρόσωπα των ανθρώπων που φεύγουν με τα είδη που διανέμονται για τις γιορτές. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση»”.

Σημειώνεται ότι διανεμήθηκαν: Ελαιόλαδο, φακές, φασόλια, πελτές τομάτας, μακαρόνια, κριθαράκι, φρυγανιές, πραλίνα φουντουκιού, ζάχαρη, υγρό πιάτων,καθαριστικό γενικής χρήσης, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, σκόνη πλυντηρίου και νωπά προϊόντα(κρέας χοιρινό, κοτόπουλο, γραβιέρα, τυρί φέτα, πατάτες και καρότα.

Παράλληλα με τη διανομή τροφίμων, οι ωφελούμενοι υποστηρίζονται μέσω συνοδευτικών υποστηρικτικών δράσεων-μέτρων. Μία από τις δράσεις που πρόκειται να ξεκινήσει τη νέα χρονιά, αφορά μαθήματα υποστήριξης παιδιών οικογενειών του προγράμματος (Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Α’ Λυκείου).

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι παρακάτω κατηγορίες συμπολιτών:

  • Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ.Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ στον Πίνακα).
  • Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κτλ).