Λάρισα: Συνεχίζεται το έργο δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών

Κανονική λειτουργία των ΕΛΤΑ σε Αρκαλοχώρι και Καστέλλι ζητά ο Β. Κεγκέρογλου
8 Ιανουαρίου 2024
Ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Βύρωνα
8 Ιανουαρίου 2024
Show all

Λάρισα: Συνεχίζεται το έργο δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών

Λάρισα: Συνεχίζεται το έργο δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών

Στη Λάρισα, η πρώτη φάση του έργου «Δημιουργία Εκτεταμένου Δικτύου Πεζοδρόμων και Ποδηλατικών Διαδρομών (Αιόλου-Βυζαντίου-Ηρ.Πολυτεχνείου), συνεχίζεται με τις εργασίες για την ανακατασκευή της οδού Χατζηζωγίδου (φάση Α2), στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

Για τον λόγο αυτό, από αύριο, Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024, θα τεθούν σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των οχημάτων στην οδό Χατζηζωγίδου (από Λουκιανού έως Βυζαντίου-Κουτσούμπα) ως και την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Λαρισαίων, κατά την εκτέλεση των εργασιών της φάσης Α2, ανοικτές στην κυκλοφορία θα παραμείνουν οι συμβολές των οδών Χατζηζωγίδου με Λουκιανού και Χατζηζωγίδου με Βυζαντίου/Κουτσούμπα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Το έργο «Δημιουργία Εκτεταμένου Δικτύου Πεζοδρόμων και Ποδηλατικών Διαδρομών (Αιόλου-Βυζαντίου-Ηρ.Πολυτεχνείου), προϋπολογισμού 3,08 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Κατά την πρόοδο των εργασιών της φάσης Α2 και πριν την ολοκλήρωση της) θα ενεργοποιηθούν και οι φάσεις Α3 (εργασίες στη συμβολή των οδών Χατζηζωγίδου με Βυζαντίου/Κουτσούμπα, πέντε ημέρες) και Α8 (εργασίες στη συμβολή των οδών Χατζηζωγίδου με Λουκιανού, πέντε ημέρες).