Λαμία: Ευρεία αστική ανάπλαση με ποδηλατόδρομους και πεζοδιαδρομές στο Ν.Α τμήμα της πόλης

Νέα Σμύρνη: Μόνο με ραντεβού η αποκομιδή κλαδεμάτων και ογκωδών απορριμμάτων
20 Ιουνίου 2022
Εργασίες ανάδειξης των γεφυρών στο κεντρικό οδικό δίκτυο από συνεργεία της Περιφέρειας
20 Ιουνίου 2022
Show all

Λαμία: Ευρεία αστική ανάπλαση με ποδηλατόδρομους και πεζοδιαδρομές στο Ν.Α τμήμα της πόλης

Στη Λαμία, ξεκίνησαν οι εργασίες για μια ευρεία αστική ανάπλαση, με δίκτυο ποδηλατοδρόμων, πεζοδιαδρομές και κυκλικούς κόμβους, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης.

Το συνολικό εμβαδόν ανάπλασης στην περιοχή παρέμβασης είναι περίπου 92 στρέμματα, από τα οποία οι παρεμβάσεις για τη δημιουργία δικτύου πεζοδιαδρομής καλύπτουν 40 περίπου στρέμματα, ενώ για τη δημιουργία της «πράσινης» διαδρομής με τον ποδηλατόδρομο καλύπτουν περίπου 52 στρέμματα.

Με το 1ο υποέργο δημιουργείται ένα δίκτυο ασφαλών πεζοδιαδρομών στους τρεις βασικούς οδικούς άξονες της περιοχής παρέμβασης, μήκους περίπου 8,5 km, καθώς και η δημιουργία κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση οδών Κύπρου και Αθηνών, με στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την ενίσχυση της σύνδεσης της περιοχής με τις κεντρικές λειτουργίες της πόλης.

Στο 2ο υποέργο προβλέπεται η κατασκευή έξι κοινόχρηστων χώρων και τριών πεζόδρομων συνολικού εμβαδού 12 στρεμμάτων που συνδέονται με δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους περίπου 3 km. Το δίκτυο αποτελεί τμήμα κοινοχρήστων χώρων και αφορά σε τρεις πλατείες με πλακόστρωτα ψυχρών υλικών, μια παιδική χαρά με όργανα για ΑμΕΑ και τρεις χώρους πρασίνου με καθιστικά.

Όπως τονίζεται σημαντική η συμβολή του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.», ο οποίος θα έχει και την επίβλεψη του έργου.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή τους γιατί το έργο σχεδιάστηκε μελετήθηκε, υποβλήθηκε για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και ξεκινάει να υλοποιείται σε διάστημα ρεκόρ – μικρότερο των δεκαοχτώ (18) μηνών,ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ζήτησε την υπομονή κατοίκων και διερχομένων για την προσωρινή όχληση που είναι αναπόφευκτη, προκειμένου με την ολοκλήρωση των εργασιών, σε ένα περίπου χρόνο, να απολαμβάνουν όλοι το αποτέλεσμα.