Λειτουργεί από σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Αύριο η 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ
14 Οκτωβρίου 2020
Ιωάννινα: Έξι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν rapid τεστ από σήμερα και για τρεις ημέρες
14 Οκτωβρίου 2020
Show all

Λειτουργεί από σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα, 13 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική εφαρμογή https://tritsis.opekepe.gr/ του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχουν Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) μέσω της οποίας θα στηριχθούν οι δήμοι κατά τη διαδικασία ένταξής τους στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο υλοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων «με τη συγκεκριμένη εφαρμογή δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη «Βεβαίωση ΟΠΕΚΕΠΕ για εξυπηρετούμενο πληθυσμό» η οποία αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό του αιτήματός τους για την υλοποίηση έργων αγροτικής οδοποιίας στις περιοχές αρμοδιότητάς τους».

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχει ως σκοπό την «εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω των φορέων της αυτοδιοίκησης και ειδικότερα της Πρόσκλησης ΑΤ05 με τίτλο “Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική Οδοποιία”, οι Δήμοι της χώρας δύνανται να υποβάλουν προτάσεις έργων, για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των βασικών υποδομών τους».

Το συγκεκριμένο αίτημα εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής της Πρόσκλησης ΑΤ05 με τίτλο “Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική Οδοποιία”, μέσω της οποίας οι δήμοι της χώρας έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προτάσεις έργων, για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των βασικών υποδομών τους. Για επιπλέον πληροφορίες, διευκρινήσεις και τεχνική βοήθεια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον ηλεκτρονικό λογαριασμό tritsis-tech-support@opekepe.gr