Λόφος Στρέφη: Από μηδενική βάση η ανάπλαση – Η απάντηση Δούκα στον Μπακογιάννη

Ελληνικο – Αργυρούπολη: Αλλαγή όλων των φωτιστικών στα σχολεία
29 Ιανουαρίου 2024
Τα «φανελάκια της ευτυχίας» απλώθηκαν στην πλατεία Θέρμης
29 Ιανουαρίου 2024
Show all

Λόφος Στρέφη: Από μηδενική βάση η ανάπλαση – Η απάντηση Δούκα στον Μπακογιάννη

Λόφος Στρέφη: Από μηδενική βάση η ανάπλαση – Η απάντηση Δούκα στον Μπακογιάννη

Τέλος στα σχέδια ανάπλασης του Λόφου Στρέφη, που είχε ξεκινήσει ο πρώην δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης και είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των κατοίκων βάζει ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Απαντώντας σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Ψηλά», του κ. Μπακογιάννη, η δημοτική αρχή αναφέρει ότι αναλαμβάνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια των κατοίκων και να αποχωρήσει η εταιρεία.

Την εξέλιξη αυτή είχε προαναγγείλει σε συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» ο Χάρης Δούκας τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές ότι ήταν μια αποτυχημένη ιστορία. Απόφαση και δέσμευσή μου είναι η εταιρεία να αποχωρήσει. Άμεσα».

Να σημειωθεί ότι το έργο ξεκίνησε μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» και με δωρεά ύψους 1.150.000 ευρώ από την κτηματομεσιτική εταιρεία «PRODEA Investiments”.

Τι υποστηρίζει ο Μπακογιάννης

Ο κ. Μπακογιάννης , με ανακοίνωση της παράταξής του «Αθήνα Ψηλά» ζητά εξηγήσεις για την απόφαση του Χάρη Δούκα, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η σημερινή Δημοτική Αρχή αποφάσισε να βάλει τέλος στην ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη και κατ’ επέκταση στην διαμόρφωση του εμβληματικού αυτού λόφου σ’ έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο πρασίνου.

Χωρίς καμία δικαιολογία, ο κ. Δούκας αποφάσισε να πετάξει στο καλάθι των απορριμμάτων τη χορηγία, ύψους άνω του ενός εκατ. ευρώ που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο του προγράμματος “Υιοθέτησε την πόλη σου”.

Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου και για τα επόμενα βήματα της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τη χρηματοδότηση, τις μελέτες, αλλά και το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων στον Λόφο».

Η απάντηση Δούκα

H παρούσα Δημοτική Αρχή έχει ως πρωταρχικό στόχο να είναι ο Λόφος του Στρέφη ασφαλής, προσβάσιμος και φιλικός προς τους κατοίκους της περιοχής και όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα.

Αντίθετα, εδώ και περίπου 2 χρόνια, με ευθύνη της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη, όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει τα έργα που είχαν ανακοινωθεί, αλλά ο Λόφος παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

Αποτελεί λοιπόν πρόκληση ο κ. Μπακογιάννης να κουνάει το δάχτυλο περί δήθεν απώλειας χορηγίας ύψους άνω του 1 εκ. ευρώ, όταν επί περίπου δύο χρόνια παρακολουθεί αδρανής και αδιάφορος τον χώρο να υποβαθμίζεται και να μετατρέπεται σε πεδίο εντάσεων ακόμη και συγκρούσεων. Είναι υπόλογος απέναντι όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής αλλά και σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, γιατί λόγω της ανεπάρκειάς του διακύβευσε μία ακόμη ευκαιρία αναβάθμισης της πόλης.

Σημειώνουμε επίσης ότι, κατόπιν προσφυγής κατοίκων, το Συμβούλιο της Επικρατείας (Δεκέμβριος 2023) εξέδωσε διαταγή να σταματήσουν τα έργα.

Εμείς αναλαμβάνουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια των κατοίκων και να αποχωρήσει η εταιρεία.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, προχωρά όλα τα έργα αναπλάσεων με σχεδιασμό, διαβούλευση, μαζί με τους κατοίκους».

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας τον Δεκέμβριο έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση αναστολής κατοίκων του δήμου, βάζοντας φρένο στην τοποθέτηση μεταλλικών κατασκευών στην κορυφογραμμή του λόφου.