Μήνυση κατέθεσε ο Δήμος Ζωγράφου για την εμπρηστική ενέργεια στο αμαξοστάσιό του

Σκιάθος: Έρευνα Κατοίκων για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη του νησιού από UNWTO και Δήμο
24 Νοεμβρίου 2022
Ο Δήμος Νισύρου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Innowise Scale/Water Scarcity in South Europe
24 Νοεμβρίου 2022
Show all

Μήνυση κατέθεσε ο Δήμος Ζωγράφου για την εμπρηστική ενέργεια στο αμαξοστάσιό του

O Δήμος Ζωγράφου έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και καταγγέλλει την εμπρηστική ενέργεια αγνώστων, τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου, σημειώνοντας ότι θα πράξει τα δέοντα προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

Όπως ενημερώνει, σχετικά με το γεγονός, τα ξημερώματα εξερράγησαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε 4 μηχανήματα έργου και σε ένα φορτηγό. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των υπαλλήλων του Τμήματος Καθαριότητας οι φωτιές έσβησαν άμεσα, πριν ακόμα φτάσουν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το σημείο της εμπρηστικής επίθεσης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Δημήτρη Δήμα, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για την έκταση των ζημιών.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ζωγράφου είχε πέσει ξανά θύμα εμπρηστικής επίθεσης τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 25 Ιανουαρίου, όταν άγνωστοι έκαψαν τρία υπηρεσιακά αυτοκίνητα, προκαλώντας την ολοκληρωτική τους καταστροφή.