Μαίνεται για 13η ημέρα η φωτιά στον Έβρο -Μάχη μεταξύ Γιαννούλης, Σουφλίου, Σιδηρώ

Δήμος Παιανίας: Στα Γυμνάσια ο ανάδοχος της ΚΤΥΠ – Ισίδωρος Μάδης: Προχωρά η εγκατάσταση των συνεργείων
31 Αυγούστου 2023
ΛΑΣΥ: “Κανένα παιδί στην Κρήτη εκτός ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ “
31 Αυγούστου 2023
Show all

Μαίνεται για 13η ημέρα η φωτιά στον Έβρο -Μάχη μεταξύ Γιαννούλης, Σουφλίου, Σιδηρώ

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Μαίνεται για 13η ημέρα η φωτιά στον Έβρο -Μάχη μεταξύ Γιαννούλης, Σουφλίου, Σιδηρώ

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά για 13η ημέρα στον Έβρο μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση. Το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς τους οικισμούς Σιδηρώ και Γιάννουλη.

Χθες το βράδυ οι κάτοικοι των οικισμών Γιαννούλη και Σιδηρώ ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 ώστε να απομακρυνθούν από τις περιοχές, ενώ αργά το βράδυ προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στους κατοίκους της Δαδιάς και του Σουφλίου προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Στον Έβρο επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα 16 πεζοπόρα τμήματα., ενώ από αέρος συνδράμουν 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Με το πρώτο, κυριολεκτικά, φως της ημέρας, στην περιοχή ξεκίνησαν να επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, με στόχο να περιορίσουν το μέγεθος της φωτιάς. Ήδη γίνονται αλλεπάλληλες ρίψεις στο κύριο μέτωπο της φωτιάς, που κάποια στιγμή το πρωί γύρισε προς την Δαδιά.

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας αλλά και σήμερα διαπλατύνονται οι αντιπυρικές ζώνες που βρίσκονται έξω από την πόλη, αν και η φωτιά δεν πλησίασε απειλητικά. Πολλά εξαρτώνται από την φορά των ανέμων, που αλλάζει και την κατεύθυνση της φωτιάς.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση στο Τσικράκι Φαρσάλων. Στο σημείο 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν διάσπαρτες μικρές καύσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.