Μεγάλη άσκηση ετοιμότητας δασοπυρόσβεσης στον Ωρωπό

Παράταση στις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς Ηρακλείου Αττικής
15 Ιουνίου 2021
Αστική ανάπλαση στην περιοχή της αγοράς της Νέας Ιωνίας
15 Ιουνίου 2021
Show all

Μεγάλη άσκηση ετοιμότητας δασοπυρόσβεσης στον Ωρωπό

Ο Δήμος Ωρωπού φιλοξένησε στη Δροσοπηγή Αφιδνών τη μεγάλη άσκηση ετοιμότητας δασοπυρόσβεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την ονομασία “Διά Πυρός 2021”, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη,του Αρχηγού του Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη και υψηλόβαθμων στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ,του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού Γιάννης Δήμας παρακολούθησαν τις εντυπωσιακές ασκήσεις ετοιμότητας με σύγχρονα εναέρια και επίγεια μέσα και πεζοπόρα τμήματα. Στην άσκηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων το Δασαρχείο Καπανδριτίου καθώς και οι εθελοντικές ομάδες Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών και η Μονάδα Αντιμετώπισης Κινδύνων Ιπποκρατείου Πολιτείας.
Η άσκηση μεταξύ άλλων περιελάμβανε σενάρια εκκένωσης οικισμού, ενώ με ισχυρό αέρα έγιναν δύσκολες πτήσεις σε πολύ χαμηλό ύψος, αεροδιακομιδές, αερομεταφορές υλικού καθώς και λήψεις νερού από ελικόπτερο από μεγάλες υπαίθριες δεξαμενές.
“Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στο Δήμο μας μία τόσο μεγάλη άσκηση. Εντυπωσιαστήκαμε όλοι από την εκτέλεση της άσκησης και ευχόμαστε να μείνουν για πάντα σενάρια στα χαρτιά. Ως Δήμος και ως πολίτες είμαστε ενημερωμένοι. Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και τηρούμε όλοι αυστηρά τα πρωτόκολλα πυροπροστασίας και προστασίας του περιβάλλοντος”.