Μεγάλη διάκριση για το Δήμο Νέας Ιωνίας στα «Best City Awards 2020»

Σε ισχύ οι νέες προϋποθέσεις για την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων – Εγκύκλιος ΥΠΕΣ
2 Μαρτίου 2021
Μπήκαν μπροστά τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο Ηράκλειο Αττικής
2 Μαρτίου 2021
Show all

Μεγάλη διάκριση για το Δήμο Νέας Ιωνίας στα «Best City Awards 2020»

ASCII

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας διακρίθηκε στους κορυφαίους Δήμους της χώρας στην κατηγορία «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς βραβεύθηκε με το χάλκινο (bronze) βραβείο στο θεσμό «Best City Awards 2020» ο οποίος διοργανώνεται για 4η χρονιά υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, επιβραβεύοντας την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις.
Η σημαντική διάκριση, σε μια δύσκολη περίοδο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω της πανδημίας, οφείλεται στην άοκνη προσπάθεια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας να σταθεί δίπλα στους ευπαθείς πολίτες, αλλά και στο Τμήμα Ψηφιακής Πολιτικής που επιτάχυνε την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, όπως η ηλεκτρονική πλατφόρμα Novoville και ο ειδικός πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός για την άμεση επίλυση αιτημάτων.
Η εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας στα τέλη Μαρτίου 2020, ενώ τον Ιούνιο τέθηκε σε πλήρη ανάπτυξη σε όλες τις υπηρεσίες. Μέσα στο 2020 διεκπεραιώθηκαν χιλιάδες αιτήματα πολιτών, τα οποία αφορούσαν τόσο στην παροχή βοήθειας στο σπίτι, όσο και στην επίλυση ζητημάτων καθημερινότητας.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, συνεχάρη όλες τις πόλεις που υπέβαλαν υποψηφιότητες και ιδιαίτερα αυτές που απέσπασαν διακρίσεις στα βραβεία.
Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη, τους εργαζόμενους αλλά και τους εθελοντές του Δήμου για την συμβολή , την στήριξη τους αλλά και το αποτέλεσμα των συγκεκριμένων δράσεων, σημείωσε:
«Ο Δήμος μας προσαρμόζεται συνεχώς στις νέες συνθήκες, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό του, θέτοντας ως προτεραιότητα την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπό μας. Για εμάς αυτή η βράβευση, σε μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό την προσπάθειά μας για την ανάπτυξη του δήμου μας, προς όφελος όλων των συμπολιτών μας».