Μεγάλη συνέντευξη του Αθανάσιου Ακρίβου στον Γαβριήλ Αβραμίδη για το politispress.gr

Ανακύκλωση ελαίων στην Στερεά Ελλάδα
27 Ιανουαρίου 2021
Μητσοτάκης: Πενταετής η θητεία δημάρχων και περιφερειαρχών – Εκλογή με 43% και πλαφόν 3%
28 Ιανουαρίου 2021
Show all

Μεγάλη συνέντευξη του Αθανάσιου Ακρίβου στον Γαβριήλ Αβραμίδη για το politispress.gr

Ο Θανάσης Ακρίβος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας και κορυφαίο στέλεχος του Πράσινου Κινήματος μιλά για τις πράσινες πολιτικές στη συνέντευξη του στον Γαβριήλ Αβραμίδη για το politispress.gr. Μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του τονίζει: ” Αντί, λοιπόν να εκδίδει ο αρχηγός της αστυνομίας αποφάσεις απαγόρευσης, καλό είναι να καλυφθούν τα κενά προσωπικού που υπάρχουν στα νοσοκομεία και στις δομές υγείας. Να γίνουν αορίστου χρόνου οι 5.000 εργαζόμενοι που εδώ και πέντε χρόνια είναι όμηροι των κυβερνήσεων με συνεχόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου στον δημόσιο ιατρικό χώρο”.

Γ. Αβραμίδης: Κύριε Ακρίβο, είστε επικεφαλής παράταξης στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, τι διαφορετικό εκφράζετε από τις άλλες παρατάξεις που σας οδήγησε στη συγκρότηση του συνδυασμού σας;

Θ. Ακρίβος: Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για την φιλοξενία και να σας συγχαρώ για την σπουδαία δουλειά που κάνετε.

Στο ερώτημα που μου θέσατε, η κυρίαρχη πολιτική φιλοσοφία που διέπει εμένα, την “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” και το Πράσινο Κίνημα συνοψίζεται στη φράση “Παίρνουμε Θέση – Η Πολιτική στην Πράξη”.

Ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελώντας το θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας μας, με τον άρρηκτο και άμεσο δεσμό της με τους πολίτες, αποτελεί το καταλληλότερο πεδίο εφαρμογής της παραπάνω πρωταρχικής αρχής.

Πρωταρχικά φιλοδοξούμε να εκφράσουμε τη δυνατότητα ενεργότερης συμμετοχής κυττάρων της Δημοκρατίας που ήταν ανενεργά στο πρόσφατο παρελθόν, ώστε να προσδοθεί νέα ώθηση στον αγώνα για τη βιώσιμη ευημερία των πολιτών.

Μπορούμε να διαδραματίσουμε ουσιαστικό ρόλο στη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, την εφαρμογή τοπικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ενθάρρυνση της παραγωγής και της κατανάλωσης στην πηγή, την επιδίωξη της κοινωνικής συνοχής, την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την έμφαση στην ποιότητα ζωής, την προστασία της υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πρεσβεύουμε συγκεκριμένες αλλαγές στη φιλοσοφία της Αυτοδιοίκησης.

Γ. Αβραμίδης: Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιφέρειά σας και ποιες είναι οι προτάσεις σας για την επίλυση τους;

Θ. Ακρίβος: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανήκει στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες.

Σίγουρα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία και ότι νέες και νέοι, με εξαιρετικές σπουδές στην πλειονότητά τους, φεύγουν στα πέρατα της οικουμένης αναζητώντας διέξοδο. Και η ειρωνεία της τύχης είναι ότι το ποσοστό ανεργίας είναι τόσο υψηλό όσο υψηλό είναι και το επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης της πλειονότητας των νέων μας.

Η Θεσσαλία είναι στην ουσία είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας. Είναι ιδιαίτερη αναπτυγμένη τουριστικά περιλαμβάνοντας μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία και τους δημοφιλέστερους προορισμούς στη χώρα μας, έχει εξαιρετικές μεταποιητικές μονάδες, σημαντικό τομέα υπηρεσιών ιδίως στην υγεία, υψηλοτάτου επιπέδου επιστημονικό προσωπικό με αξιόλογο ερευνητικό κέντρο κυρίως στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ.

Διαβάστε ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Ακρίβου ΕΔΩ