Μεγάλο Διήμερο Συμπόσιο για το Περιβάλλον τον Ιούνιο

Αποζημιώσεις οχημάτων από πτώσεις δέντρων στον Δήμο Ηλιούπολης
1 Φεβρουαρίου 2022
Δήμος Κοζάνης: Επιστροφή Δημοτικών Τελών Επιχειρήσεων έτους 2021
2 Φεβρουαρίου 2022
Show all

Μεγάλο Διήμερο Συμπόσιο για το Περιβάλλον τον Ιούνιο

Δήμος Περιστερίου – Δήμος Gau-Algesheim Γερμανίας – Πράσινο Κίνημα – Γερμανοί Πράσινοι – Πράσινο Ίδρυμα «Θεόφραστος»
Μεγάλο Διήμερο Συμπόσιο για το Περιβάλλον τον Ιούνιο

Πολιτικό και αυτοδιοικητικό διήμερο Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι, 09 -10 Ιουνίου, με θέμα «Περιβάλλον – Ώρα Μηδέν». Στο Συμπόσιο αυτό θα συμμετέχουν, ο Δήμος Περιστερίου από την Ελλάδα, ο Δήμος Gau-Algesheim από τη Γερμανία, οι Γερμανοί Πράσινοι της περιοχής, το Πράσινο Κίνημα, ενώ τον επιστημονικό συντονισμό θα έχει το Πράσινο Ίδρυμα «Θεόφραστος» που είναι ο επιστημονικός φορέας τεκμηρίωσης πράσινων πολιτικών. Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Το Συμπόσιο θα επαναληφθεί τον Οκτώβριο του 2022 στο Δήμο Gau-Algesheim της Γερμανίας.
Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου στο Περιστέρι, θα υπάρχουν θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν από Έλληνες και Γερμανούς ομιλητές, ενώ το Πράσινο Ίδρυμα «Θεόφραστος» θα παρουσιάσει και μία μεγάλη ποιοτική έρευνα για το περιβάλλον.
Ο Δήμαρχος Michael König του Δήμου Gau-Algesheim, μιλώντας στην ευρεία σύσκεψη μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής: « Για εμάς η προστασία του περιβάλλοντος είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Με τις πράσινες πολιτικές προσφέρουμε στους συνδημότες μας, είναι μία μορφή αλληλεγγύης και θεωρούμε ότι προσφέρουμε στις επόμενες γενιές. Μαζί με το δήμο Περιστερίου μπορούμε να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να φτιάξουμε από κοινού ένα πρόγραμμα για να παραδώσουμε στα παιδιά μας, ένα περιβάλλον καθαρό και σίγουρο. Με την κοινή, αυτή περιβαλλοντική ευαισθησία και με την παρουσία του Πράσινου Κινήματος, μπορούμε να χτίσουμε κάτι στέρεο για το μέλλον».

Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περιστερίου, Μαίρη Τσιώτα- Μάρκου, αφού μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και την ένθερμη υποστήριξη στο εγχείρημα, του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής: « Για εμάς στο Περιστέρι, το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των κατοίκων είναι ένας συνεχής αγώνας. Έχουμε πετύχει πολλά μέχρι σήμερα, στην ανακύκλωση, στη θεαματική αύξηση του ποσοστού πρασίνου ανά κάτοικο, στην πολιτική προστασία την ενεργειακή αναβάθμιση και σε πολλά ακόμα. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε, συνεχίζουμε να κάνουμε ποιοτικότερη τη διαβίωση των συμπολιτών μας. Η ανταλλαγή εμπειριών και η συζήτηση για το περιβάλλον στο Συμπόσιο, πραγματικά θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Το Περιστέρι τον Ιούνιο θα πραγματοποιήσει μία σειρά από εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο αυτό θα εντάξουμε και το Συμπόσιο μας. Είναι πολύ σημαντικό που θα έχουμε μαζί μας και το Πράσινο Κίνημα και το Πράσινο Ίδρυμα Θεόφραστος.».
Ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: «Είναι η πρώτη από μία σειρά διημερίδων που θα γίνουν μεταξύ ελληνικών και γερμανικών Δήμων, με τη συμμετοχή των Γερμανών Πρασίνων και του Πράσινου Κινήματος. Ξεκινάμε από το Περιστέρι, που είναι ένας Δήμος με υψηλό οικολογικό αποτύπωμα. Στο Συμπόσιο, η ανταλλαγή εμπειριών, αλλά και η μεγάλη έρευνα για το περιβάλλον που θα παρουσιάσουμε θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον».
Την ευρεία σύσκεψη συντόνισε η υπεύθυνη του Πράσινου Κινήματος στη Γερμανία Πέγκυ Καραμπάτου, με τους διερμηνείς Αλέξανδρο Τανόπουλο και Χρυσοβαλάντη Αργυρίου.
Από το Δήμο Gau-Algesheim συμμετείχαν ο Δήμαρχος Michael König, ο «πράσινος» αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος πρασίνων Joachim Cohausz , ο σύμβουλος δημάρχου Ulrike Theis , και οι δημοτικοί σύμβουλοι Dr. Rolf Meier – Beigeordneter , Heiner Hassemer, Sabine Obitz , Jonah Klaus, Erika Scherzinger, Wolfgang Herbst.
Από το Δήμο Περιστερίου συμμετείχε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Μαρία Τσιώτα – Μάρκου και οι επιστημονικοί συνεργάτες Μαρία Χρόνη, Βενέτας Νικόλαος και Βεργυρής Γεώργιος.
Από το Πράσινο Κίνημα συμμετείχαν ο Συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης και ο Εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Καραμπάσης.
Από το Πράσινο Ίδρυμα «Θεόφραστος», συμμετείχαν ο Πρόεδρος Νίκος Παπαδάκης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Κυριακόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Κουμαντάκης, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Χάρης Κόττης, και ο Ζαχαρίας Ζούπης, Επιστημονικός Επικεφαλής της εταιρίας ερευνών Opinion Poll.