Μελέτη αποκατάστασης του τοξωτού γεφυριού Τσαγκαράδας

Τον Αύγουστο η 1η Έκθεση Βιβλίου του Δήμου Μυτιλήνης
13 Απριλίου 2021
Δωρεάν τεστ ανίχνευσης COVID 19, στο Σταυροδρόμι Κολυμβαρίου, του δήμου Πλατανιά
13 Απριλίου 2021
Show all

Μελέτη αποκατάστασης του τοξωτού γεφυριού Τσαγκαράδας

Η αποκατάσταση του τοξωτού γεφυριού Τσαγκαράδας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Ζαγοράς- Μουρεσίου Π. Κουτσάφτη με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου.

Ο κ. Κουτσάφτης παρουσίασε στον Γενικό Γραμματέα, το ιστορικό του γεφυριού και τις ζημιές που προκλήθηκαν, με τον κ. Διδασκάλου και λόγω της ιδιότητας του Πολιτικού Μηχανικού, να αντιλαμβάνεται τα χρονοδιαγράμματα για την αποκατάσταση του γεφυριού, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

“Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Διδασκάλου και ζητήσαμε από το Υπουργείο Πολιτισμού να επισπευστούν οι διαδικασίες σύνταξης μελέτης για την αποκατάσταση του πέτρινου γεφυριού στην περιοχή της Τσαγκαράδας.

Παρουσιάσαμε λεπτομερή τεχνική έκθεση, υπήρξε κατανόηση του αιτήματός μας και αναμένουμε την έναρξη της μελέτης για το ιστορικό γεφύρι το οποίο κατασκευάστηκε το 1728 σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και αποτελούσε μνημείο της πολιτισμικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς μας και σημείο τουριστικής αναφοράς.”

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από καταστροφικό αέρα στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, μεγάλο μέρος του τοξωτού γεφυριού της Τσαγκαράδας, καταστράφηκε, από πτώση πλατάνου στο κέντρο του.