Μελέτη της ΕΕΤΑΑ για την κατασκευή Πολυδύναμου Ιατρείου στα Ψαρά

Προγραμματική Σύμβαση Δήμου Γαύδου – ΕΕΤΑΑ για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Καστρί – Ελικοδρόμιο – Αγ. Ιωάννης
4 Οκτωβρίου 2022
Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και… επισήμως ο Ζέρβας
4 Οκτωβρίου 2022
Show all

Μελέτη της ΕΕΤΑΑ για την κατασκευή Πολυδύναμου Ιατρείου στα Ψαρά

Η πλήρης μελέτη για την κατασκευή Πολυδύναμου Ιατρείου, που θα συμβάλει σημαντικά στην ολοκληρωμένη παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο Δήμο Ψαρών, παραδόθηκε στο Δήμαρχο κ. Κώστα Βρατσάνο, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.), από τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας κ.κ. Δημήτρη Μαραβέλια και Σπύρο Σπυρίδων αντίστοιχα.

Πρόκειται για ένα έργο υψίστης προτεραιότητας και σημασίας για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και για τους επισκέπτες του νησιού.
Το νέο ιατρείο προβλέπεται να κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Ψαρών, εντός ορίων του οικισμού. Σημειώνεται ότι το έργο, είναι συμβατό με τον γενικό σχεδιασμό της παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης του Υπουργείου Υγείας και ήδη έχει λάβει την έγκριση σκοπιμότητας από την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Βορείου Αιγαίου.

Ταυτόχρονα, στη μελέτη περιλαμβάνεται και η δημιουργία κοιτώνων για το προσωπικό, που πρόκειται να απασχοληθεί στο χώρο, γεγονός το οποίο συνιστά ένα σημαντικό κίνητρο για την προσέλκυση και εγκατάσταση ιατρικού και νοσηλευτικού δυναμικού.

Με την υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΕΕΤΑΑ, η οποία, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης ανέλαβε το ρόλο της Αναθέτουσας Αρχής για τον Δήμο Ψαρών, ολοκληρώθηκε η εκπόνηση της πλήρους μελέτης και παραδόθηκε στον Δήμο, μαζί με όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις, ώστε να προβεί πλέον ο Δήμος στις αναγκαίες ενέργειες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης και εν τέλει στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού για την περιοχή έργου.