Μετά τις γιορτές, έτοιμη για χρήση η δομή των Δημοτικών Υπνωτηρίων στην Καλαμάτα

Επανεξέταση του τοπικού lockdown από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων ζητά ο δήμαρχος Ελευσίνας
21 Δεκεμβρίου 2020
Πρόταση για την ανάπλαση της Προκυμαίας και της Πλατείας Σαπφούς από τον Δήμο Μυτιλήνης
21 Δεκεμβρίου 2020
Show all

Μετά τις γιορτές, έτοιμη για χρήση η δομή των Δημοτικών Υπνωτηρίων στην Καλαμάτα

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στην περιοχή της Αγ. Τριάδας στην Καλαμάτα, όπου ο Δήμος φιλοδοξεί άμεσα να τεθεί σε λειτουργία μία ακόμα δημοτική κοινωνική δομή.

Πρόκειται για τα Δημοτικά Υπνωτήρια, τα οποία θα λειτουργήσουν μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας.

Η εν λόγω δομή, που εξαγγέλθηκε στα τέλη Νοεμβρίου από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο αναμένεται να είναι έτοιμη προς χρήση αμέσως μετά τις εορτές. Για τις εν εξελίξει εργασίες, ενημερώθηκε σε επιτόπια επίσκεψη ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη – πολ. μηχανικό Βασίλη Κουτραφούρη.

Ο Δήμος, με τη δημιουργία της συγκεκριμένης σύγχρονης δομής άμεσης φιλοξενίας, σκοπό έχει την κάλυψη αναγκών αστέγων δημοτών του. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δυνατότητα τα Δημοτικά Υπνωτήρια να καλύπτουν προσωρινή νυχτερινή φιλοξενία έως και δεκαέξι πολιτών, οκτώ άτομα στο κάθε κτίριο.

Παράλληλα ο Δήμος προσθέτει ότι, θα καλύπτουν επείγουσες στεγαστικές ανάγκες, παρέχοντας υπηρεσίες διανυκτέρευσης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με τις υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής επανένταξης και προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα όταν αυτό είναι αναγκαίο.

Τονίζει τέλος ότι, τα Δημοτικά Υπνωτήρια θα λειτουργήσουν με συγκεκριμένο κανονισμό.