Με αλεξικέραυνα θωρακίζεται ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για δωρεάν τεστ κορωνοϊού στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών
19 Οκτωβρίου 2020
Πρόγραμμα STEP-IN: Οδηγός για τους δήμους με χρήσιμες συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας και αντιμετώπιση ενεργειακής φτώχειας
19 Οκτωβρίου 2020
Show all

Με αλεξικέραυνα θωρακίζεται ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Στην εγκατάσταση νέων αλεξικέραυνων σε επιλεγμένα σχολικά κτίρια καθώς και στο κολυμβητήριο του «Πλάτωνα» προχώρησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της αντικεραυνικής προστασίας με τη μελέτη και το κόστος να έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η Δημοτική Αρχή .

Πιο συγκεκριμένα αλεξικέραυνα τοποθετήθηκαν στα σχολεία της Νεάπολης όπως το 5ο Λύκειο, το 9ο Γυμνάσιο, το 19ο, το 20ο-25ο και το 26ο Δημοτικά σχολεία.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σημειώνει:

«Η ασφάλεια των κατοίκων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Ο Δήμος μας μετά από σχετική μελέτη που πραγματοποίησε, προχώρησε στη θωράκιση σχολικών κτιρίων υψηλού κινδύνου και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Πλάτωνα» με αλεξικέραυνα”, σημειώνει ο δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης. Εξηγεί δε ότι: «Η επιλογή έγινε βάσει του υψόμετρου και της μορφολογίας του εδάφους της περιοχής. Την τελευταία δεκαετία έχει καταγραφεί αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων και οι προβλέψεις των επιστημόνων για το μέλλον δεν είναι καθόλου αισιόδοξες. Ως προς αυτή την κατεύθυνση η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να υπολογίζει τις επιπτώσεις που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας με στόχο τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και των υποδομών».