Με απευθείας αναθέσεις η προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής από τους ΟΤΑ και το Δημόσιο

Κόκκινο πανί για τους δημάρχους η πλατφόρμα ανώνυμων καταγγελιών
27 Ιανουαρίου 2021
Πρόσληψη 58 Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών από την ΕΕΤΑΑ
27 Ιανουαρίου 2021
Show all

Με απευθείας αναθέσεις η προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής από τους ΟΤΑ και το Δημόσιο

Σε απευθείας αναθέσεις και κατά παρέκκλιση κάθε σχετικής διάταξης της εθνικής νομοθεσίας περί των δημοσίων συμβάσεων οποιαδήποτε αναθέτουσα αρχή θα μπορεί μέχρι τις 31 Μαρτίου να προχωρήσει στην αγορά εξοπλισμού πληροφορικής, σχετικά με την τηλεργασία των υπαλλήλων της και την πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή και την υπογράφουν οι Χρ . Σταϊκούρας, Αδ. Γεωργιάδης, Μ.Βορίδης. Κ. Χατζηδάκης, Θ. Σκυλακάκης και Στ. Πέτσας.

Πιο συγκεκριμένα με την τροπολογία οι υπουργοί θεσπίζουν τη «διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών, υπηρεσιών, λογισμικού και εξοπλισμού πληροφορικής».

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους πρόκειται για παράταση της κατά παρέκκλιση διαδικασίας απευθείας αναθέσεων που έληξε στις 31Δεκεμβρίου 2020 και παρατείνεται τώρα έως τις 31 Μαρτίου 2021. Το ύψος της δαπάνης που προκαλείται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού δεν προβλέπεται επακριβώς καθώς αυτή «εξαρτάται από πραγματικά περιστατικά (αριθμός απευθείας αναθέσεων, ύψος καταβαλλόμενου τιμήματος κ.ο.κ.)».