Με “πράσινο” πρόσημο το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Εντεταλμένος σύμβουλος Περιβάλλοντος ο Νίκος Παπαδάκης
4 Σεπτεμβρίου 2019
“Για μία πρότυπη, Πράσινη, ανθεκτική και έξυπνη Περιφέρεια”
4 Σεπτεμβρίου 2019
Show all

Με “πράσινο” πρόσημο το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Σε μία λαμπερή εκδήλωση ορκίστηκε ο επικεφαλής της Παράταξης «Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια», κ. Αθανάσιος Ακρίβος

Στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας ορκίστηκε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.
Ήταν μια διαφορετική τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία τίμησαν εκπρόσωποι της κεντρικής διοίκησης, της αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και πλήθος κόσμου.
Σε αυτήν τη νέα περιφερειακή περίοδο που μόλις ξεκίνησε ξεχωρίζει η παρουσία του επικεφαλής της Παράταξης «Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια», κ. Αθανάσιου Ακρίβου, ο οποίος θα αγωνιστεί για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα προβλήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, καθώς έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στα θέματα που θα συναντήσουμε όλοι μπροστά μας τα επόμενα χρόνια και αφορούν στην κλιματική αλλαγή και γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος.
Βεβαίως ο κ. Ακρίβος κατέθεσε καθ΄ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τις θέσεις της παράταξης που στήριξε το Πράσινο Κίνημα για όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν του πολίτες της Θεσσαλίας και σε κλίμα συναίνεσης με την διοίκηση θα επιχειρήσει να τα προωθήσει.
Χαρακτηριστικά, ο νέος Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας, δήλωσε σχετικά: “Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που και μετά την τεράστια πυρκαγιά στον Αμαζόνιο, είναι αναγκαίο όσο ποτέ να παρθούν άμεσα μέτρα.
Ανάδειξη των οικοσυστημάτων της Θεσσαλίας, αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, ρεμάτων, λεκανών απορροής.
Ορκίζομαι να προχωρήσω στην υλοποίηση της σωστής διαχείρισης των απορριμάτων με τεχνικές σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον, με διαλογή στην πηγή και με έμφαση στην ανακύκλωση από την οποία θα προκύψουν νέες αυτοχρηματοδοτούμενες θέσεις εργασίας.
Υπόσχομαι να εφαρμόσω όλες τις νέες τεχνικές ούτως ώστε η Θεσσαλία να είναι ένα από τα πιο όμορφα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας με χώρους όπου θα κυριαρχεί το αστικό και περιαστικό πράσινο.
Με την ιδιότητα του περιφερειακού Συμβούλου θα ενώσω τις δυνάμεις μου,τη φωνή μου και τις γνώσεις μου με τους υπόλοιπους συνεργάτες μου και σε συνδυασμό με το πάθος και την διακαή μου επιθυμία για μια πιο όμορφη Θεσσαλία, όλοι μαζί πιστεύω ακράδαντα πως θα τα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τα όνειρα μας για την ανάδειξη της Θεσσαλίας μας σε πρότυπο γεωγραφικό διαμέρισμα,όπου όλοι θα συνυπάρχουμε αρμονικά μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον.”