Με τη στήριξη της e-trikala, βραβείο σε ομάδα ρομποτικής του ΕΜΠ

ΔΕΥΑ Κατερίνης: Χρηματοδότηση 3,4. εκ. ευρώ για την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Καλλιθέας
17 Μαΐου 2023
Εβδομάδα πρόληψης για τον καρκίνο του δέρματος από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας
17 Μαΐου 2023
Show all

Με τη στήριξη της e-trikala, βραβείο σε ομάδα ρομποτικής του ΕΜΠ

Την τρίτη θέση στον διαγωνισμό Bosch Future Mobility Challenge κατέλαβε ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με τη στήριξη της δημοτικής εταιρείας του Δήμου Τρικκαίων, e-trikala Α.Ε. Μάλιστα στην ομάδα μετείχε και τρικαλινός φοιτητής, ο Νίκος Κόρδας.
Η ομάδα που κατέκτησε την τρίτη θέση ονομάζεται iRASional και προέρχεται από το Robotics & Automation Society – IEEE NTUA SB, με την υποστήριξη του IRAL -το εργαστήριο ρομποτικής της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ. Η iRASional ήταν μία εκ των δύο ελληνικών ομάδων που βρέθηκαν στον τελικό και η μοναδική (ελληνική) που κέρδισε μια θέση στο βάθρο.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 70 ομάδες από όλον τον κόσμο.
Η δε διάκριση αφορούσε σε μια οικεία στους τρικαλινούς πολίτες δράση, ένα όχημα αυτόνομης οδήγησης (driverless), αλλά σε κλίμακα 1:10, που μάλιστα κινείται σε δρόμους μιας «έξυπνης πόλης».
Υπενθυμίζεται ότι στον Δήμο Τρικκαίων η e-trikala υλοποιεί το πρόγραμμα SHOW για οχήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και είχε υλοποιήσει το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό (CityMobil2) το 2015-16.
Στο διαγωνισμό οι ομάδες κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν δράσεις, όπως αναγνώριση φαναριών, λήψη απόφασης, κίνηση εντός λωρίδας, σχεδιασμός διαδρομής κ.α.
Τα μέλη της ομάδας είναι οι δευτεροετείς φοιτητές Αγγελική Ζέρβα (Team Leader), Δημήτρης Καμπανάκης, Νικόλας Μωραΐτης, Νικόλας Κόρδας, Θανάσης Τσιατούρας με μέντορα τον Κωνσταντίνο Τζαφέστα.