Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία του Κάρολου Παπούλια – Τριήμερο δημόσιο πένθος

Αλλαγές Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης – Τα νέα πρόσωπα
27 Δεκεμβρίου 2021
Ανδρίτσαινα – Κρέστενα: Ελαιόλαδο από τους δημοτικούς ελαιώνες στις κοινωνικές δομές
27 Δεκεμβρίου 2021
Show all

Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία του Κάρολου Παπούλια – Τριήμερο δημόσιο πένθος

Öùôïãñáößá áñ÷åßïõ ðïõ åéêïíßæåé ôïí ôüôå Ðñüåäñï ôçò Äçìïêñáôßáò ÊÜñïëï Ðáðïýëéá íá ðáñáêïëïõèåß ôç óôñáôéùôéêÞ ðáñÝëáóç ôçò 25çò Ìáñôßïõ, ôçí ÐÝìðôç 25 Ìáñôßïõ 2010. Áðåâßùóå óÞìåñá ôï ðñùß, 26 Äåêåìâñßïõ 2021, ï ðñþçí Ðñüåäñïò ôçò Äçìïêñáôßáò ÊÜñïëïò Ðáðïýëéáò, óå çëéêßá 92 åôþí. Åß÷å ãåííçèåß óôï ÷ùñéü ÌïëõâäïóêÝðáóôïò Éùáííßíùí êáé Þôáí ãéïò ôïõ õðïóôñÜôçãïõ Ãñçãïñßïõ Ðáðïýëéá. ÊõñéáêÞ 26 Äåêåìâñßïõ 2021. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÐÁÍÔÅËÇÓ ÓÁÚÔÁÓ

Δημοσία δαπάνη θα τελεσθεί η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια που έφυγε από τη ζωή χθες Κυριακή 26 Δεκεμβρίου σε ηλικία 92 ετών.

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης στην οποία γίνεται λόγος για τις “εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας”, θα αποδοθούν κατά την κηδεία του οι τιμές που προσήκουν σε Αρχηγό Κράτους.

Αποφασίσθηκε επίσης, να τηρηθεί δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του. Επιπλέον αποφασίσθηκε να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων όλης της χώρας, από χθες 26/12 έως και την ημέρα της κηδείας του.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου

Τη βαθύτατη θλίψη τους για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, εκφράζουν ο Δήμαρχος ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου:

«Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε σπουδαία προσωπικότητα με πολιτικό ήθος και συνέπεια και είχε αφιερώσει τη ζωή του στη Δημοκρατία και το κοινό καλό. Σε όλη τη διάρκεια του πολιτικού του βίου αλλά και μετέπειτα συνδέονταν στενά με το Δήμο Πωγωνίου, με την Πωγωνιανή να αποτελεί για τον Κάρολο Παπούλια αγαπημένο ησυχαστήριο και είχε αναπτύξει σχέσεις ζωής με τους κατοίκους της περιοχής. Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του».

Δήμος Ιωαννιτών: Βαθιά θλίψη για το θάνατο του Κάρολου Παπούλια

Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Κάρολου Παπούλια. Όπως τονίζει στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο Δήμος

«Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε από τους ανθρώπους που αγάπησαν βαθιά τον τόπο τους και τον τίμησε απ΄όλα τα αξιώματα που υπηρέτησε. Η προσφορά του ήταν ιδιαίτερα σημαντική στην εξωστρέφεια της πόλης και στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με την Αλβανία. Από τους καλύτερους γνώστες της διεθνούς πολιτικής και διπλωματίας αφήνει το στίγμα του στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η Ήπειρος γίνεται φτωχότερη με την απώλειά του».

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νήσου και τον Δημοτικό Σύμβουλο Νήσου

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νήσου Άρης Λιούμπος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νήσου Νίκος Σιορόκας με αφορμή τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Για όλους τους Έλληνες ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών και αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για μας, τους Νησιώτες ήταν πάντα ο Κάρολος. Ήταν ο φίλος και συγχωριανός μας. Ο άνθρωπος που τίμησε και με τον παραπάνω τον τόπο της καταγωγής του. Ο Κάρολος Παπούλιας δεν είναι πια μαζί μας. Η απουσία του μας κάνει φτωχότερους. Το πέρασμά του από το Νησί μας αλλά και από τα Γιάννενα δεν θα ξεχαστεί.

Η μνήμη του θα είναι πάντα εδώ. Στα σοκάκια που περπάτησε, στην πλατεία που συναντούσε τους φίλους του, στην αυλή του σπιτιού του, την γεμάτη από λουλούδια. Η μνήμη του θα συντροφεύει όσους τον ζήσαμε, τους φίλους και τους αγαπημένους του στο Νησί».

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια

Στη συλλυπητήρια δήλωσή του, για την απώλεια του Κάρολου Παπούλια, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, τονίζει: “Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε μια προσωπικότητα που τίμησε την δημόσια ζωή της χώρας μας επί δεκαετίες, φθάνοντας έως το κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα. Από τη νεότητά του συνδέθηκε με την ιστορική πορεία της Ελλάδας, αγωνιζόμενος για τα υψηλά ιδανικά της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η ακεραιότητα, το ήθος και η πολύτιμη προσφορά του στον Ελληνισμό, θα αποτελούν παράδειγμα ανιδιοτέλειας, υπευθυνότητας και πατριωτισμού για τις νεότερες γενιές του τόπου μας”.