Με χρηματοδότηση της Περιφ. Αττικής ξεκινά η κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας

Τηλεδιάσκεψη για το Κέντρο Εθελοντισμού της Περιφέρειας Κρήτης
2 Ιουλίου 2020
Καταφύγια αδέσποτων ζώων σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα προβλέπει ν/σχ του ΥΠΑΑΤ
2 Ιουλίου 2020
Show all

Με χρηματοδότηση της Περιφ. Αττικής ξεκινά η κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας

«Εμβληματικό έργο το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τρία καλύτερα της Ευρώπης», χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας, στην εκδήλωση παρουσίασης των σχεδίων κατασκευής του, στο Κωπαηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη και του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς.
«Ενώσαμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη αυτού του μεγαλεπήβολου στόχου και η εποικοδομητική συνεργασία, έφερε «γρήγορα και απτά αποτελέσματα», επισήμανε ο περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας ότι η περιφέρεια έχει διασφαλίσει πόρους ύψους 24 εκατ. ευρώ και θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην άμεση ανέγερση του Αθλητικού Κέντρου. Ο ίδιος τόνισε, πως προτεραιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η διαρκής κατοχύρωση του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία για ισότητα και η δημιουργία σχετικών κινήτρων. Ολοκλήρωσε σημειώνοντας, πως «η δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου ανοίγει νέους ορίζοντες άθλησης και παρέχει στους Έλληνες αθλητές ίσες ευκαιρίες με τους συναθλητές τους από άλλες χώρες. Με συγκροτημένο σχέδιο και όραμα συνεχίζουμε με συνέπεια την προσπάθειά μας να γίνει μια δυναμική αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική με ισότιμους όρους για όλους τους πολίτες».
Στην παρουσίαση των σχεδίων απεύθυναν χαιρετισμούς ο υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς, ο ευρωβουλευτής Σ. Κυμπουρόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γ. Φουντουλάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ενώ παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Ν. Πέππας, Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός και Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, η εντεταλμένη περιφερειακή Σύμβουλος Ε. Κοσμίδη, και στελέχη αθλητικών Ενώσεων ΑμεΑ.
Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε το Αθλητικό Κέντρο «κομβικής σημασίας» αναφέροντας ότι «από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκινήσαμε να διερευνούμε τρόπους και λύσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά σε αυτό το εμβληματικό έργο». Σχολιάζοντας την ταχύτητα με την οποία προχώρησαν οι σχετικές διαδικασίες, είπε ότι είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας με τον «φίλο και οραματιστή» Γ. Πατούλη, καθώς και με τον δήμαρχο Ραφήνας, Ε. Μπουρνούς.
Από την πλευρά του, ο κ. Μπουρνούς τόνισε πως στόχος είναι να ολοκληρωθεί το έργο το 2023, ώστε να συμβάλλει στην αναπτυξιακή δυναμική της Ανατολικής Αττικής. «Πρόκειται για το μοναδικό στην ιστορία της χώρας μας Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανοιχτές για όλους, που περιλαμβάνουν στίβο, κλειστό κολυμβητήριο, ποδηλατόδρομο, υποδομές μαζικού αθλητισμού, ξενοδοχειακές υποδομές, όλα με σεβασμό προς το Περιβάλλον» σημείωσε.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γ. Φουντουλάκης, απένειμε στον κ. Πατούλη τιμητικό βραβείο, για τη σημαντική συνεισφορά του στην κατασκευή του έργου. Χαρακτήρισε την περιφέρεια «σταθερό σύμμαχο και συμπαραστάτη στα άτομα με αναπηρία» και όπως ανακοίνωσε, κατόπιν συμφωνίας με τον κ. Πατούλη, η περιφέρεια θα συμβάλλει στη διευκόλυνση της μετακίνησης των αθλητών, με τη διασφάλιση κατάλληλων διαμορφωμένων οχημάτων.