Με όλα τα μέτρα και τα υλικά προστασίας το πρώτο κουδούνι στα Λύκεια του Ηρακλείου Αττικής

Συνάντηση Θεοδωρικάκου-Μπακογιάννη για τον «Μεγάλο Περίπατο» στο κέντρο της Αθήνας
11 Μαΐου 2020
Μηνυτήρια αναφορά του περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη για την έλευση προσφύγων στην Αιανή Κοζάνης
11 Μαΐου 2020
Show all

Με όλα τα μέτρα και τα υλικά προστασίας το πρώτο κουδούνι στα Λύκεια του Ηρακλείου Αττικής

Χωρίς προβλήματα και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την προφύλαξη της υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών ξαναχτύπησε το κουδούνι για την Γ΄ Λυκείου στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Η δημοτική αρχή και οι διευθύνσεις των σχολείων είχαν φροντίσει το προηγούμενο διάστημα να προετοιμαστούν τα σχολικά κτίρια με εντατικούς καθαρισμούς, απολυμάνσεις, προμήθεια αντισηπτικών υλικών καθώς και ενημέρωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και των μαθητών για τα πρωτόκολλα θωράκισης της δημόσιας υγείας.
Έτσι, τα τέσσερα λύκεια της πόλης ήταν καθ’ όλα έτοιμα για να υποδεχθούν τα παιδιά με την επανέναρξη των μαθημάτων, ενώ παρόμοιες δράσεις, κυρίως οι καθαρισμοί και η ανανέωση των υλικών προστασίας, θα επαναλαμβάνονται καθημερινά τόσο μέσα σε αυτή την εβδομάδα, όσο και το επόμενο διάστημα με το άνοιγμα των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου και των τριών τάξεων του Γυμνασίου.
Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, επισκέφθηκε πριν το πρώτο κουδούνι τα Λύκεια του Ηρακλείου για να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας. Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας (σχετικές φωτογραφίες) πιστοποιήθηκε η καθαριότητα, η προμήθεια των απαραίτητων υλικών και η κατάλληλη διαμόρφωση των αιθουσών μαθήματος προκειμένου να φιλοξενήσουν τον προκαθορισμένο αριθμό παιδιών, ενώ την Δευτέρα το πρωί ο δήμαρχος ξαναπήγε στα τέσσερα σχολεία για τον τελευταίο έλεγχο.
«Είμαστε και θα είμαστε σε συνεχή επαφή με την σχολική κοινότητα για να καλύπτεται κάθε ανάγκη είτε από παρεμβάσεις, είτε από υλικά όπως επιπλέον αντισηπτικά και άλλα μέσα προστασίας, που χρειάζονται για να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών μας. Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα για να μην κινδυνεύσει κανένας από τους συμπολίτες μας», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.